son haberler

Ünye Bu projeyi ÖNEM’siyor!

Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2020 okunma

Ünye Bu projeyi ÖNEM’siyor!
Gündem
0

 Ordu Valiliği tarafından yürütülen Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele Projesi (ÖNEM) kapsamında Ünye’de düzenlenen toplantıda önemli konular değerlendirildi.

“Önem Projesi Bizler İçin Çok Değerli ve Önemlidir”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Toplantı  salonunda gerçekleştirilen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz proje hakkında bilgi verdi. Müdür Tokgöz, “Çağımızda yaşam riskleri giderek artmakta bu anlamda geleceğin güvencesi sevgili gençlerimizi korumamız oldukça güçleşmektedir. Yaşam mücadelesi içerisinde gençlerimize zaman ayırmakta problem yaşamaktayız. Özellikle onları sevgi ve şefkat konusunda ihmal etmekteyiz. Bunun neticesinde çocuklarımız internet dünyasında bilinçsizce savrulmakta, sosyal medyada zaman geçirmekte, yalnızlaşmakta, özellikle sokaklarda yabancı madde kullanımı konusunda olumsuz kişilerle tanışmakta ve yabancı madde kullanımına alışmaktadırlar. Bu manada ÖNEM projesi bizler için çok değerli ve önemlidir” diye konuştu.

“Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getireceğiz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Sayın Kaymakamımızın başkanlığında, şehrin dinamikleri ile STK’larıyla bu şehirde dezavantajlı olan riskli guruplara, sevgi ve şefkat yoksunu olan çocuklarımıza daha fazla katkı sunabiliriz diye bir araya geldik. Bir şehirde yaşıyorsak, o şehirde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak şehrin dinamiklerini de göz ardı edemeyiz. Onlarla birlikte mücadele etmeliyiz. Bizlerde buna nasıl dokunabiliriz noktasında hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

“Eğitim Sadece Öğretmen-Öğrenci Arasında Kurulmuş Bir Denklem, Bir İlişki Değildir”

ÖNEM projesinin önemine dikkat çeken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Eğitim sadece öğretmen-öğrenci arasında kurulmuş bir denklem, bir ilişki değildir. Eğitim-öğretim sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın uhtesinde ve sorumlulunda olan bir faaliyet değildir. Eğitim toplumu ilgilendiren, mesafe alınması hedeflerin gerçekleştirilmesi için elinde öğrencisi olsun olmasın toplumun tüm kesimlerinin ortak çabası, işbirliği ve gayretiyle hedeflere ulaşılması gereken bir faaliyettir. Eğitim her şeyden önce insanın kendini bilmesi, özüne dönmesi faaliyetidir. Kendini gerçekleştirme faaliyetidir. Kendini gerçekleştirme faaliyetinin özünde ise toplumu çok iyi bilmek anlamak, özünden kopmamaktadır. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının temel eğitim stratejisinde değerler eğitimi artık en az akademik başarı kadar önem taşımaktadır. Yine kültürel, sanatsal, sportif, sosyal faaliyetlerde aynı şekilde önem taşımaktadır ”dedi.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve davetliler katıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.