CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver yaptığı açıklamada;'' İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere TYP kapsamındaki (yardımcı temizlik personeli) alım listesinin, noter huzurunda kura çekilmeden belirlenmesinde rol oynayan, dahli olan herkesi görevlerini hakkaniyete ve adalete uygun yapmaya davet ediyorum. Yapılan adaletsizlik, bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bu listeye göre TYP alım işlemi durdurulmalı/iptal edilmeli, iş başvurusunda bulunan herkesin eşit şartlara sahip olacağı noter huzurunda ve kamuya açık bir şekilde kura çekilmesi yöntemiyle liste yeniden oluşturulmalıdır. 

2000'den fazla başvurunun yapıldığı İl Milli Eğitim TYP iş ilanında, başvuruları kabul edilen isimler hangi kritere göre belirlenmiştir? İlana çıkarken açıklanmayan, liste oluşturulurken de bilinmeyen bu kriterler nelerdir? Bu yıl Türkiye'nin bir çok yerinde ve geçtiğimiz yıllarda Karaman'da da bu liste kura ile belirlenirken, bu yıl neden kura çekilmemiştir? Herkesin bu soruların cevabına dair mutlaka bir tahmini vardır! Bu listenin oluşumunda rol alan kurumlar ve kurum yetkilileri derhal gereğini yapmalıdır. 

Her kim olursa olsun, hiç kimsenin iş başvurusunda bulunanların kaderiyle, ekmeğiyle ve hayalleriyle oynamaya hakkı yoktur. Oturdukları makam dolayısıyla birilerine karşı diyet borcu hissedenler, unutmasınlar ki o makamlar esasında aziz milletimize ait olan makamlardır. Zira o makamlar, milletin ödediği vergiler sayesinde var olmuş makamlardır. Makam sahipleri, eğer birilerine karşı bir diyet borcu hissediyorlarsa o diyet borcu da milletimize karşı olmalıdır. Bu borcu da yaptıkları işleri adalete, hakkaniyete ve eşitliğe uygun yaparak ödemek, tüm makam sahiplerinin boyun borcudur. 

Bu itibarla, sorumluluk sahibi herkesi bu haksızlığın ortadan kaldırılması adına göreve davet ediyor ve Sayın Karaman Valisinden de hemşehrilerimiz nezdinde büyük bir haksızlığa yol açan TYP alım işinin durdurulması/iptali için gerekli adımları atmasını Karaman ve haksızlığa uğrayan başvuru sahipleri adına istirham ediyorum.

Karaman artık, birilerinin babalarının çiftliğindeymiş gibi hareket etmesinden kurtulmalı, kurtarılmalıdır. İlimizi temsilen seçilmiş ve görev yapan tüm siyasilere de bir çağrıda bulunuyorum: Gelin bu haksızlığı, bu garabeti birlikte ortadan kaldıralım. Karaman hepimizin. Karamanlı hepimizin hemşehrisi. Herkes gider, biz Karaman'da kalır, yine birbirimizin ve hemşehrilerimizin yüzüne bakarız. Biz bakarız da hemşehrilerimize bu haksızlığı, bu adaletsizliği yaşatanlar nasıl bakar? O da onların meselesi !... 

Sonuç olarak Karaman'ı ve Karamanlıyı haktan, adaletten, eşitlikten bihaber olanların oyuncağı olmaktan kurtarırsak; o zaman hepimiz milletimize karşı görevimizi layıkıyla yapmış oluruz. Kamuoyuna saygılarımla.''Dedi.