Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliği gösteren şahane örnek: Takvim başyazarı

Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliği gösteren şahane örnek: Takvim başyazarı

Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliğ... Ünsal Ünlü, Takvim Başyazarı Ergün Diler'in köşe yazısınındaki büyük fiyaskoyu ortaya çıkardı. The New Yorker'da komedyen ve hiciv köşe yazarı

Ünsal Ünlü, Takvim Başyazarı Ergün Diler'in köşe yazısınındaki büyük fiyaskoyu ortaya çıkardı. The New Yorker'da komedyen ve hiciv köşe yazarı olan Andy Borowitz'in "Zaytung şaka haberleri" gibi yazdığı yazısını ciddiye alan Ergün Diler, tamamen hayal ürünü olan bir hikayeyi gerçek gibi köşesinde yazdı ve analiz etti.

Ünsal Ünlü, ortaya çıkardığı bu trajikomik durumu işte böyle anlattı;

"Sevgili dostlar, belli oldu ki bugün gazete manşetleri yayınını yapamayacağız. İnternet feci sorunlu çünkü. Oysa bu sabah size Türkiye'de gazeteciliğin geldiği pespaye durumu gösteren şahane bir örnek gösterecektim canlı yayında ve çok gülecektik. Olmadı, kısmet :)

İyi de durup susacak değiliz herhalde, değil mi? Yayın için internet yoksa burası ne güne duruyor? Bu sabah Hürriyet'in başyazarlığına Osman Müftüoğlu'nun getirildiği konuşuldu sosyal medyada. Gazete(!)nin Genel Yayın Yönetmeni (!) Ahmet Hakan duyurmuş, öyle söylendi.

TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ BİR HİCİV YAZISI

O tuhaf espri (!) anlayışıyla "1 Nisaaaaan, nasıl da yediniz? Gülün yahu azıcık, ehi ehi" diye yalanlarsa inanın hiç şaşırmam. Zaten mevzu bu da değil. Benim anlatacağım şey her sabah dalga geçmek için size okuduğum Takvim'le ilgili. İyi dinleyin lütfen bu rezaleti :)

Andy Borowitz adında bir komedyen var ABD'de. Aynı zamanda bir yazar ve The New Yorker adında neredeyse 100 yıllık bir haftalık Amerikan dergisinde de kendine ait -bizdeki Zaytung benzeri diyebiliriz- bir köşesi var. Burada haberlerle dalga geçer, kendince abartıp güldürür.

Yani bu haberler aslında haber değildir ve bunu da sayfasında en alta doğru belirtir zaten.

Her neyse, bu amca 17 Mart günü bir şaka yazar köşesinde. ABD toplumunun büyük bölümünün ne işe yaradığını bilmediği ve alay ettiği Trump'ın damadı Kushner'dir uydurma haberin konusu ve buna göre damat Beyaz Saray'ın tuvaletinde 9 saat mahsur kalmış ve çığlıkları duyulmamıştır.

                  Damat Kushner

Kushner'in 9 saat ortadan kaybolmasını kimsenin sallamadığı vurgusuyla espri yapan Borowitz, daha da abartır ve kendisini Başkan Yardımcısı Pence'in kurtardığını yazar :) Espri böyle, gülersiniz gülmezsiniz bilemem ama olayları şu an ABD'de en gündemdeki isim olan Beyaz Saray +++ Coronavirüs Görev Gücü üyesi Dr. Fauci'nin hayali basın toplantısı üzerinden anlatmak ve hatta ona "Çok da abartmayın, büyütülecek bir şey değil" dedirtmek sağlam şaka bence :)

Espri ABD'de de çok tutmaz aslında. Hatta bazıları paylaşırken saçmalığını bildiği için "Aman ha, bu Borowitz kendi köşesinde şaka yazar" diye de uyarır okuyucularını.

Gelelim işin Takvim boyutuna.... Medyanın nasıl pespaye bir hale geldiğini, haberin nasıl basitleştirildiğini her gün örnekleyen muhteşem (!) gazetenin muhteşemötesi (!) Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, bu habere (!) gereken değeri veren tek gazeteci (!) olur :) :) :)

Ya gülmeyin lütfen :) :) :)

Oturur bir başyazı kaleme alır. Başyazarın başyazısının başlığı Karantina'dır!

Ya lütfen gülmeyin diyorum :) :) :)

Ve bilin bakalım yazının omurgasını (!) hangi haber oluşturur? :) :) :)

Coştukça coşar... ne Biden'ın tutuklanma ihtimali kalır yazıda ne dünyalar savaşı... Ya gülmeyin diyorum ne olur bak :) :) :)

Yazarının bile açıkça "Bu bir şakadır" diyerek yazdığı yazıdan "haber" uydurmak bie yetenek midir? Bilemedim.... Ama gazetecilik yeteneği varmış gibi gazete yönetmek, Cumhurbaşkanı uçağına çağırılmak en azından bugünlerde "yetenek" sayılıyor. Olmaz olsun öyle yetenek, o ayrı :) "

Ünsal Ünlü kimdir?

22 Ocak 1970’de Ankara’da doğdu. 1982 yılında Radyo Çocuk Saati’nde başladığı yayıncılık hayatına 1990 yılından itibaren haberci olarak devam etti. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden (Mülkiye) İktisat bölümünden mezun oldu. TRT, CTV, NTV ve Habertürk televizyonlarında; spiker,muhabir, editör ve Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından 2005’de Yılın TV Haberi, 2013’de Yılın Radyo Programı dallarında ödüllendirildi.

Ünsal Ünlü

Andy Borowitz kimdir?

Andy Borowitz Amerikalı bir yazar, komedyen, hicivci ve aktör. Borowitz, ilk National Press Club mizah ödülünü kazanan The New York Times'ın en çok satan yazarıdır. NBC sitcom Taze Bel Prensi Prensi ve hiciv sütunu Borowitz Raporu'nu oluşturduğu biliniyor. 

Hicivci komedyen-yazar Andy Borowitz

"Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliği gösteren şahane örnek: Takvim başyazarı" haberi, 01 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliği gösteren şahane örnek: Takvim başyazarı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ünsal Ünlü: Gazeteciliğin geldiği pespayeliği gösteren şahane örnek: Takvim başyazarı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Otomotiv Haberleri