Ünlü anketçi Adil Gür 'Mustafa Akıncı kazanamazsa mesleği bırakırım' demişti, fena yanıldı!

KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar oldu. Tatar'ın kazanmasıyla ünlü anketçi Adil Gür, yaptığı tahminde farklı bir şekilde yanıldı. Gür, KKTC seçimleri için iddiaya girmiş, Ersin Tatar'ın seçimleri kazanması halinde mesleği bıkacağını söylemişti. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir de Adil Gür'ün bu açıklamalarını hatırlatarak sözünde durması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 19.10.2020 00:05 GÜNCELLEME 19.10.2020 00:38
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

KKTC seçimlerini Ersin Tatar kazandı, A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür seçimler için girdiği iddiayı kaybetti. Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Adil Gür'ün KKTC seçimleriyle ilgili iddiasını dile getirmiş seçimleri Ersin Tatar'ın kazanması halinde, Gür'ün bu mesleği bırakacağını açıklamıştı.

 

 

KKTC seçimleri Yunan basınında! Hayalleri suya düştü


Adil Gür oy oranı da açıklamış yüzde 60'a yüzde 40 Mustafa Akıncı'nın farkla kazanacağını dile getirmişti. 

OPTİMAR ARAŞTIRMA BAŞKANI'NDAN SÖZÜNDE DUR ÇAĞRISI

Ancak Ersin Tatar'ın Mustafa Akıncı karşısında seçimi kazanması sonrası Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Adil Gür'ün  bu açıklamalarını kendisine hatırlatarak sözündü durması çağrısında bulundu. 

Son dakika: Seçimi kaybeden Mustafa Akıncı'dan sürpriz karar! Yenilgiyi hazmedemedi...


Hilmi Daşdemir sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Meslektaşlarım ile çok polemik yapmak istemem ama şimdi buradan bir çağrı yaparak "Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım" diyen Sn Adil Gür’e sözünde durmasını ticaretini başka yerde devam etmesini bekliyorum." 

 

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...


ADİL GÜR FENA YANILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51,74'ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı'nın ise yüzde 48,26 oranında oy aldı. Bu sonuçların ardından A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür'ün seçimle ilgili "Ersin Tatar, seçimi kazansın mesleği bırakırım" sözleri akıllara geldi. Tahmininin tam tersi çıkan Gür'ün mesleği bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu.

 

 

GÜR, "TÜRKİYE'NİN MÜDAHALESİ TERS TEPER" DEMİŞTİ

Adil Gür çuvalladığı seçim tahminiyle ilgili, "Türkiye'de Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar İle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ortak basın toplantısında, Maraş'ın yerleşime açılması ve su sorunun çözüleceğinin açıklanması, Kıbrıs'ta iç siyasete müdahale olarak algılandığını, bunun ters teper." ifadelerini kullanmıştı. 
 

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kimdir?


'YÜZDE 60'A YÜZDE 40 MUSTAFA AKINCI KAZANIR' DEMİŞTİ

Adil Gür KKTC seçimleri ile ilgili "Tıpkı İstanbul seçimlerinden olduğu gibi büyük bir hata yapıldı. Bu Pazar yapılacak seçimde AK Parti ile arası iyi olmayan mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, seçimi bu nedenle farkla kazanır. Oran %60-%40 olur. Eğer Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek." demişti. 

YORUMLAR 141
  • DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı insandan nefret ederim kaç tl aldın bunları söylemek için defol git
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bıraktımı?
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak sonun yaşar okuyan gibi olmasın sonra millet ne der
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Adil Bey Mustafa AKINCI'ya bay bay dedik.. Hadi canım sanada bay bay.. Belliki yaşlanmışın... Attıkların da tutmuyor artık.. Erkek adam ağzından çıkanın arkasında durur...
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük lokma ye ama büyük söz söyleme,ne yapacaksin simdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
IMF'den Türkiye açıklaması