BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversiteye giriş sınavları değişecek mi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan'da bakanlık makamında öğrencileri kabul etti. Bir öğrencinin üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili sorusuna cevap veren Yılmaz, sistemin değişmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, üniversiteye girişin tek bir sınava bağlı olmaması gerektiğini söyledi. Konuyu YÖK ile görüşeceğini söyleyen Yılmaz, bu konuda bir çalışma yapılmasını isteyeceğini, konunun AK Parti'nin programında da yer aldığını kaydetti.

İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, okullardan gelen öğrencileri makamında kabul etti. Yılmaz, koltuğunu bir süreliğine Kocatepe Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi İpek Merve Deniz'e devretti.

46 KİŞİLİK SINIFA TEPKİ

Tekli eğitime 2019 sonuna kadar geçileceğini, sınıflardaki öğrenci sayısının 30’un altına düşmesini hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, makamında kabul ettiği öğrencilere tek tek sınıflarındaki öğrenci sayısını sordu. "31, 32, 37, 46" yanıtları alan Bakan Yılmaz "Burada 46 rakamında sıkıntı var." dedi.

YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

Bakan Yılmaz, daha sonra kabul ettiği öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, üniversite sınavlarıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Yılmaz, şöyle konutu:

"Aynen senin gibi düşünüyorum. Tebrik ediyorum. Şimdi Yekta Bey'e de (YÖK Başkanı Yekta Saraç), ÖSYM Başkanımıza (Ömer Demir) da söyleyeceğim. 'Üniversiteye girişte sadece bu sınavı dikkate alma, lisedeki, ortaokul ve ilkokuldaki başarıları da dikkate al' diyorsun değil mi? Evet bunu bir söyleyeceğim, bakalım bir çalışma yapsınlar." diye konuştu.

Öğrencinin "bir değil, birçok sınav" sözleri üzerine Bakan Yılmaz, "Birçok sınav... Bu normalde, AK Parti'nin Hükümet Programı'nda da var." hatırlatmasında bulundu.