Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Üniversiteli öğrenciler nasıl oy kullanacak

18-02-2017 18:47:13 - TÜRKİYE
Üniversiteli öğrenciler nasıl oy kullanacak

Şehir dışında olan üniversiteli öğrenciler nasıl oy kullabilir ?

Özgür Adımlar
Anayasa referandumu için herkes 16 Nisan’da sandık başına gidecek. Bu yüzden uyarılar başladı. Öğrenciler yeni yönetmeliğe göre bulundukları illerde oy kullanabiliyor. Ancak uygulamaya dahil olmak isteyen öğrencilerin acele etmesi gerekiyor.
 
Seçme yaşına gelmiş, nüfusa kayıtlı olduğu şehir ile öğrenim gördüğü şehir farklı olan öğrencilerin, referandumda bulundukları ilde oy kullanabilmeleri için nüfus müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.
 
 NELER GEREKLİ?
 
Örneğin ikamet adresi İstanbul’da olup, İzmit’te üniversite okuyan bir öğrenci, eğer yurtta kalıyorsa, yurtta kaldığına dair ıslak imzalı belge ve okuduğu üniversiteden öğrenci olduğuna dair ıslak imzalı öğrenci belgesi alması gerekiyor. Öğrencinin bu belgelerle, nüfus müdürlüğüne başvurması şart.
 
 Eğer öğrenci, ev arkadaşlarıyla kiralık bir evde oturuyorsa, oturduğu eve ait kira sözleşmesi, muhtarlıktan alınacak ikametgah belgesi ya da kendi adına kayıtlı bir fatura ile nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor.
 Üniversite öğrencisi, bir akrabasının evinde kalıyorsa, evinde kaldığı yakınıyla birlikte nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırması gerekiyor.
 
Yüksek Seçim Kurulu’na göre öğrencilerin nüfus müdürlüklerinden belgelerini aldıktan yapması gerekenler “Nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmak suretiyle nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler” olarak tarif edilmiş.
Bu işlemler sadece 18-26 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden