Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 18 Kasım 2017, Cumartesi 09:51 tarihinde eklendi. 790 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi verildi

Trakya’daki üç üniversitenin buluştuğu ilk hackhatonda üniversite öğrencileri yeni kazanımlar elde ettiler.
Üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi verildi

Hackhaton’un açılışında Belediye Başkanı Emin Halebak yaptığı konuşmada şu ifadeleri aktardı: ‘Biz bugünle değil gelecekle uğraşıyoruz. Bilişim Garaj Akademimizde 9-16 yaş arası çocuklarımıza kod yazmayı öğretiyor ve üç boyutlu eğitimler veriyoruz. Yani çağı yakalamalarına yardımcı oluyoruz. Burada bir start up ve maker lab var. Bunları geliştirirsek, neden yaratıcılık akademisi burada olmasın. Gençler okullarını bitirdiklerinde buralarda neden çalışma imkanları sunmayalım. ” dedi.

Fırsatları Kaçırmayın

Lüleburgaz Hackhatonu’nda M3 Works’ün kurucusu Erdem Genç ile Body Percussion takım çalışması yapıldı. Erdem Genç, Trakya’nın üç üniversitesinden gelen gençlere nasıl girişimci olduğunu da anlattı. Genç konuşmasında, “Yapmayı en çok sevdiğiniz şey işiniz olsun: Zor ama imkansız değil. Mücadele edin ve mücadelenizden asla vazgeçmeyin. Hayatın size sunduğu fırsatları kaçırmayın. O fırsatları kaçırmak ya da yakalamak sizin elinizde bunu unutmayın.”dedi.

“Her Şey Değişebilir”

Genç’in ardından Mobiroller kurucusu Erol Kabadayı, mobil dünyadaki son eğilimlerin neler olduğu, mobil dünyanın ne yöne doğru gittiği ve 2018’de gerçekleşebilecek mobil trendler üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Kabadayı, “Hayatta her an bir şeyler değişebilir. Korkup bir şeyleri bıraktığınızda hedeften uzaklaşmış oluyorsunuz. Günlük yaşamda karşılaştığınız problemlerde muhakkak birilerine danışın ve yapacağınız işlerde düşünmeden hareket edere aceleci davranmayın. Önümüzdeki 5-10 yılın trendi olacak mobil dünyaya ait kavramlara hakim olmanız gerekir. Bunlar çok önemli…”

Geleceği Yazan Kadınlar

Hackhatonda, Geleceği Yazan Kadınlar programını başarıyla tamamlayan Trakya Üniversitesinden Büşra Yıldız, deneyimlerini paylaştı. Yıldız, “Mobil uygulama ve geliştirmeyle ilk tanışmam stajla başladı. Burada gerçekleştirdiğimiz ufak tefek uygulamalar beni daha çok teşvik etti. Konuyla ilgili etkinlikleri yakından takip ettim ve katılım sağladım. Geleceği Yazan Kadınlar projesine başvurdum. Haziran ayında katılabileceğimi öğrendim. Projenin amacı kadınların mobil uygulama geliştirmeyi öğrenmelerini ve iş fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamaktı.” dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek