“ÜNİVERSİTE HAYAT BULUYOR” ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Tarih : 2017-04-26 / Kategori : Eğitim

“ÜNİVERSİTE HAYAT BULUYOR” ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

          Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü’nde düzenlenen “Üniversite Hayat Buluyor” etkinliği yoğun ilgi buldu. Etkinliğe Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay , Karakoyun Belediye Başkanı  Kurban  Kaya ve  Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Taner Tazegün’ün yanı sıra kamu kurum amirleri, üniversite çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

           “Üniversite Hayat Buluyor” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Rektör Alma, Ağrı Dağı’nın eteklerinde kurulan Iğdır Üniversitesi’nin oldukça geniş bir alanı kapsadığını ve hedeflerinin tüm yerleşkeyi ağaçlandırarak üniversiteyi yeşille iç içe bir bilim ve yaşam merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.  Rektör Alma; “Göreve başlar başlamaz vadettiğimiz üzere süratle yerleşkemizin ağaçlandırılması çalışmalarına başladık ve bu anlamda epey yol aldık. Bu kapsamda, kampüsümüze 750 ağaç dikimini gerçekleştirdik. Yaşanabilir bir hayatın en önemli dayanağı hiç kuşkusuz sürdürülebilir bir doğadır.
            Doğayı ve çevreyi korumak ve geliştirmek; mevkisi, makamı ne olursa olsun bütün insanlığın öncelikli sorumluluğudur. Biz, bir bilim kuruluşu olarak bir yandan yerleşkemizi ağaçlandırırken öbür taraftan Iğdır’a ormanlık alanları kazandırmak için yoğun bir uğraş sarf etmekteyiz.     
           Bu kapsamda Kahramanmaraş’tan getirttiğimiz 1000 adet ceviz ağacının 700 tanesini muhtarlarımıza teslim ederek dikilmesine vesile olduk. Başta Ziraat Fakültemiz olmak üzere, Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ile Ağrı Dağı Araştırma ve Uygulama Merkezimizni aktif olarak bu sürece dâhil edeceğiz. Göreve başladıktan sonra geride bıraktığımız kısa zaman diliminde gerek üniversitemiz için gerekse de şehrimiz için çok önemli çalışmalar başlattık. Bunlardan bazıları şunlardır; Tuzluca’da, Tuzluca Meslek Yüksekokulu için yer tahsisini yaptık. Böylelikle ilk defa Iğdır şehir merkezi dışında da üniversite eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önü açmış olduk. 3 devlete sınırı bulunan Aralık İlçemizde Meslek Yüksekokulu kurma girişimlerimiz neticesinde, Aralık Belediyesi tarafından bina tahsisi yapıldı. Faaliyette bulunan kapalı spor salonumuza ilave olarak; yakın zamanda 1 adet sentetik çim saha, I adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı sahanın temelini attık. Yapımına devam edilen camimizin ramazan ayı başına kadar ibadete açılabilmesi için maddi desteğin aktarılmasını sağladık. Yerleşkemizde inşaatı devam edilen mediko-sosyal binamızın yapım çalışmalarının 2017 yılı içerisinde tamamlanması için önemli ölçüde yol aldık. Kampüsümüzün yaklaşık 1000 dönümlük birinci etap peyzaj yapım işi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) finansal desteği ile hayvan hastanemizin yapımı tamamlandı.  Hayvan Hastanemizin hizmet verebilmesi için cihaz ve donanım alımını gerçekleştireceğiz. Tuzluca’daki tuz mağaralarının sağlık turizmine açılabilmesi için DAP projesi ile destek alıp fizibilite çalışmasını başlatacağız. Iğdır Üniversitesi olarak 3-4 Temmuz 2017 tarihlerinde 1. Uluslararası Tuz Terapi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Iğdır, 1610 dekar ormanlık alanıyla, orman varlığı bakımından Türkiye’nin en fakir illerinden biridir. Başta Orman Bakanlığımız olmak üzere, İl İdaremiz, Yerel Yönetimlerimiz, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütlerinin destekleri ile hareket ederek Iğdır’a yeni ormanlık alanları kazandıracağız. Iğdır Üniversitesi olarak bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. ”dedi.
           Törende söz  alan Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Taner Tazegün, ağaç dikme konusunda dikkat edilmesi gereken ayrıntılar hakkında bilgi verdi.
    Daha sonra söz alan Vali Alpman da, böyle anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için Rektör Alma’ya teşekkür ederek, ağaç dikmenin öneminin artık herkes tarafından bilindiğini söyledi. Iğdır Üniversitesi’nin yaptığı güzel çalışmaları tektirler karşıladıklarını, valilik olarak bütün imkânlarımızla bu çalışmalara destek olacaklarını belirtti.
            Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte önceden hazırlanan alana çeşitli türde ağaç fidanı dikimi gerçekleştirdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası