• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
UNICEF: Irak`ta 3 milyon 600 bin çocuk risk altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Irak'ta devam eden olaylar ve çatışmalarından dolayı 3 milyon 600 bin çocuğun farklı tehlikeli risklerle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

UNICEF tarafından "Irak'ta Çocukların Durumu" adı altında yayımlanan raporda, "Irak'ta 3 milyon 600 bin çocuk ölüm, yaralanma, cinsel istismar, alıkoyma ve silahlı gruplar tarafından kullanılması gibi farklı tehlikeli risklerin altında." ifadeleri kullanıldı.

IŞİD'in ortaya çıktığı 2014 yılından bu yana ülkedeki çocukların yüzde 10'unun evlerini terk edip farklı bölgelere göç etmek zorunda kaldığı belirtilen raporda, her üç çocuktan birinin yani 4 milyon 700 bininin insani yardıma ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Kız çocuklarının durumuna değinilen raporda, çocuk evliliğinin 1990'lı yıllara oranla iki katına çıktığı, 15 yaşından küçük evlendirilen kız çocuklarının sayısının 975 bine ulaştığı aktarıldı.

Irak'taki çocukların yeterli bir şekilde beslenemediğine de yer verilen raporda, ülkedeki her 4 çocuktan birinin kronik yetersiz beslenme içerisinde olduğuna dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir