Ünal Karaman: "Bugüne Kadar Hiç Profesyonel Sözleşme İmzalamadım"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Bordo-Mavili Camiaya İki Yıl Daha Hizmet Edecek.

Trabzonspor Kulübü, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Düzenlenen Törenle Ünal Karaman'la Sözleşme Yeniledi. Karaman 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı.

İmza Töreninde Konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Bayram Günü Hocamızla Geçen Yıl Başlayan Uzun Bir Süreçten Geçeceğimizi Yönetime Geldiğimizde İfade Etmiştik. Altyapıdan Gelen Futbolcularla Ve Trabzonspor’u Benimsemiş Futbolcularla Oluşan Bir Yapıyla Geleceğe Yönelik Çalışmaya Başlamıştık. İlerleyen Süreçte Teknik Direktörümüze Çok Fazla Yük Bindiğinin De Farkındayız. Çoğu Zaman Yöneticilerimiz, Teknik Kadromuz Vs. Görevimiz Dışında İşlerle De Uğraşmak Zorunda Kaldık. Herkesin Fedakârlık Yapması Gerekiyordu. Huzurunuzda Hocamıza Teşekkür Ediyorum. Başkanlık Zordur Ama Türkiye’de Teknik Direktörlük Daha Zordur. Belirli Bir Noktaya Kadar Durumu Getirdik." Dedi.

unal-karaman-ahmet-ayaoylu_1-002.jpg

Karaman İle Gelecek Yılların Planlamasını Da Yaptığını Belirten Ağaoğlu, "Hocamızla 1-2 Aydır Sürekli Olarak Profesyonel Kadronun Ve Altyapının Nasıl Şekillenmesi Gerektiğini Uzun Sürelerce Konuştuk. Burada Tek Amacımız Camianın Gurur Duyacağı Profesyonel Bir Kadro Yapısı Oluşturmak. Hocamız Bizim Her Şeyiyle Güvendiğimiz İnandığımız Sağlam Karakterli Yönetimin İşini Kolaylaştıran Bir İnsan. Trabzonspor’un Zor Döneminde Hizmet Eden İnsanlar Var Bu Camianın İçinde. Aksi Takdirde Her Şey Daha Zor Olur. Hocamıza Bize 2 Yıl Daha Birlikte Olacağı İçin Teşekkür Ederiz. Biz Her Şeyiyle Hocamızın Arkasındayız, Yanındayız." İfadelerini Kullandı.

KARAMAN: "BUGÜNE KADAR HİÇ PROFESYONEL OLARAK SÖZLEŞME İMZALAMADIM"

Yeni Sözleşmesine İmza Atan Karaman İse ""Biz Burada Oyuncularımızla Birlikte Ama Sevincimizi Ama Hüznümüzü Paylaştık. Trabzon Farklı Bir Şehirdir. Dokusunu Bozma Adına Israrcı Olmazsan… Bize Destek Veren, Desteğini Eksik Etmeyen Profesyonellerimize Çalışanlarımıza Teşekkür Ederiz. Onlar Olmasa Biz Olmayız. Trabzon Şehri Her Anlamda Farklıdır. Spor Ve Siyasette Özellikle Farklıdır. Bazen Erken Davranabiliriz Acele Edebiliriz. Bu Sözleşmede Ne Yazıyor Biliyorsam Allah Çocuklarıma Kavuşturmasın. Başkanımızla Taslakta Ne Konuştuysak O. Amacımız Trabzonspor’u İyi Yerlere Getirmek Hizmet Etmek. Geçen Yıl Çok Zorlukların İçerisinde Olduk. Biz Hiçbir Zaman Bize Sunulmuş Kaz Tüyü Yastıklarda Mükemmel Ortamlarda Olmadık. Geçmişe Bakın Bir De Şimdiye Bakın. Her Şeye Zorluklara Rağmen Ne Durumdayız.  Biz En İyi Şekilde Şehrimizi Temsil Etmeye Devam Ediyoruz. Geçen Yılı 7/24 Tesislerde Geçirdim. Bundan Asla Rahatsızlık Duymuyorum. Burada Çalışanımızın Gözüne Baktığımda Ondan Enerji Alıyorum. Burada Sözleşme İmzaladık. Bugüne Kadar Hiç Profesyonel Olarak Sözleşme İmzalamadım." Dedi.

TEK FUTBOLCU BİLE İSTEMEDİM

Kadro Yapılanması Ve Transfer Çalışmalarıyla İlgili Gelen Soruya Yanıt Veren Karaman "Geçen Sezon Bize Hizmet Eden Arkadaşlarımız Var. Her Oyuncu Bizim İçin Çok Değerli. Bunun İçinde Bizim Üzülerek Gönderdiğimiz Futbolcular Da Var. Genç Futbolcularımız Var Zaman Zaman İdmana Aldığımız Eğitim Verdiğimiz İsimler Var. Bazen Altyapıya Gönderdiğimiz Sonra Yine Çağırdığımız Arkadaşlarımız Var Bu Bir Eğitim Süreci. Altyapı Hocalarımızla Sürekli Görüşüyoruz. Onların Gelişimi İçin En İyisi Neyse Onu Yapmaya Çalışacağız. Şunun Bilinmesi Gerek Ki Gönderdiğimiz Futbolcular Başkanımızın Ve Yönetimimizin Talebiyle Değil Teknik Anlamda Değerlendirmeyle Gidecek. Henüz 1 Tane Bile Futbolcu İstemedim. Tek İsteğimiz Aile Yapımıza Uygun Futbolcular Olması. " İfadelerini Kullandı.

Taraftarın Beklentileri Ve Şampiyonluk Söylemlerinin Sorulması Üzerine Karaman "Camia Olarak Yapı Olarak Neye Hazırsanız O Da Size Hazırdır. Geçen Yıl Zorluklarla Mücadele Ettik Ama Bu Sene Bu Mücadeleyi Etmeyeceğimiz Anlamına Gelmez. Oyuncularımız Çok Üstün Bir Tavır Sergilediler. Önümüzde Şöyle Bir Hedef Olmalı; Doğru Bir Kadro Mühendisliği, Ailemize Uygun Futbolcuları Aramıza Katmak. Elimizde Olan Bu Kadar Profesyonel Futbolcularla İlgili Bir Planlamanın İçinde Olmalıyız. Biz Hiçbir Zaman Birilerinin Ayak İzlerini Takip Ederek Bir Şeyler Yapmaya Kalkmadık.  Şimdi Taraftarlarımız Tribünde Son Maçta 30 Bin Kişiydi. Ama Bir Önceki Maçta 18 Bin Kişiydi. Sen Başar Biz Geliriz Mi Denilecek Yoksa Her An Kavgada Düğünde Her Zaman Yanımızda Mı Olacak. Bize İkincisi Lazım." Dedi.

Son Olarak Kamp Planlaması İçin Konuşan Karaman "Kampla İlgili Taslak Olarak Bir Hazırlığımız Var. Genç Oyuncularımız İçin Bir Çalışmamız Olacak. 1461’in Sahasında Bizim Kontrolümüzde Çalışılacak Ve Belli Aşamayı Geçen Arkadaşlarımızı Aramıza Alma Gibi Bir Taslağımız Var." Şeklinde Konuştu.

BUNU YAPARSAK KULÜBE İHANET EDERİZ

Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtlayan Başkan Ağaoğlu İse Transfer Konusuna Açıklık Getirerek "Henüz Bir Oyuncuyla Anlaşma Gerçekleşmedi. Bunlar İmza Dışında Sınırda. İmza Masasında Olmadan Futbolcuları Açıkladığımızda Yüzde 20-25 Daha Pahalıya Geleceğini Aranızda Bilmeyen Var Mı Bilmiyorum. Bu İsimler Bir Şekilde Sızdıysa Da Kulübe Zararı Oluyor Kasada Olmayan Paranın Daha Fazla Çıkmasına Neden Oluyor. Görüştüğümüz Futbolcular Var Tabiki. Her Gün Birçok İsim Çıkıyor. Adını Bile Bilmediğimiz Onlarca İsim Geliyor, Macaristan’dan Arjantin’den Oradan Buradan. Görüştüğümüz Futbolcularımız Var, Yüzde 80-90 Anlaştığımız Futbolcular Var Görüşmeye Yeni Başladığımız Futbolcular Da Var. UEFA’nın FFP Kurallarına Sadık Kalma Şartı Doğrultusunda Maksimum 3 Milyon Euro’nun Üzerinde Harcama Yapmamalıyız. Aksi Takdirde Kulübe İhanet Ederiz, Geleceğini Karartırız.  Yorumlara Bakıyorum Paranız Yoksa Niye Geldiğiniz Diyen Var, Transfere Şampiyonluk Gibi Sevinen Taraftarlar Kitlesi Oluştu.  Transfer Politikamız Belli Çok Hassas Davranıyoruz. Futbolcuları İzliyoruz. Hocamız Geldiği Günden Bugüne Bir İsmi İstiyorum Demedi. Sadece Bana Şu Tipte Oyuncu Lazım Demiştir. Dedi.

unal-karaman-ahmet-ayaoyluu-002.jpg

Trabzonspor'un Hedefi İle İlgili Gelen Soruya Yanıt Veren Ağaoğlu Gönderilecek Oyuncularla İlgili Henüz Hocamızdan Rapor Gelmedi. Önceliğimiz Kadromuzu Koruyarak Mücadelemizi Devam Ettirmek. Beklentileri Biliyoruz Ancak Gerçekçilikten De Uzaklaşmamamız Lazım. Sizinle Birlikte 4-5 Takım Zirve Mücadelesi Verecek. Bir Önceki Yıl Kötü Olan Şimdi İyi Olacak Veya Direkten Dönen O Toplar Gol Olacak. Camianın Önüne Gerçekler Koyulup Mücadele Ettiğinizde Bazı Şeyler Oluyor. Beşiktaş Maçında İnsanlar Takımın Oynadığı Futbolu İzlemeye Geldi. 5 Katlı Binanın Sadece Temeli Atıldı Bu Sene. Bu Sene Belki 2. Katını Tamamlayabiliriz Onun İçin Sabır Ve Destek. Trabzonspor Hiçbir Zaman Zirveden Kopmayacak." İfadelerini Kullandı.

LİLLE'DEN TEKLİF

Ağaoğlu Yusuf Ve Abdülkadir İçin Teklifler Olduğunu Da Doğrulayarak " Kadromuzu Bu Sene Koruyacağız. Teklifler Geldiği Doğrudur. Lille’den Teklif Geldi Doğrudur Onlar Da Verebilecekleri En Üst Rakamı Teklif Ettiler Ancak Bu Kalitedeki Futbolcuları Bu Paraya Veremezsiniz. “Dedi.

ayder-turizm-logo-koksal-071-054.png

Editör: TE Bilisim