Umutlar yeşermişken moraller yine bozuldu

Umutlar yeşermişken moraller yine bozuldu

29 Haziran 2016 Çarşamba 20:03
 Umutlar yeşermişken  moraller yine bozuldu
Rusya ve İsrail ile turizm için başlayan olumlu gelişmeler İstanbul’da meydana gelen terörist saldırı nedeniyle yerini moral bozukluğuna bıraktı. Terörün bir an önce son bulmasını dileyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Otellerimizde panik söz konusu değil. Yeni gelişlerde belirli bir dönem durağanlık yaşanabilir. Terör artık sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde var" dedi.


Antalyalı turizmciler, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının etkilerini değerlendirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, İstanbul'da yaşanan üzücü olayı değerlendirdi. Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Ayık, Çetin ve Sili ortak bir dille terörün bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi.

‘TAM UMUTLAR YEŞERMİŞKEN MORALLER BOZULDU’
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, saldırının tam umutların yeşerdiği bir anda gelerek herkesin moralini bozduğunu belirtti. Teröre karşı radikal kararların alınması gerektiğini de belirten Ayık, “Tam umutların yeşerdiği bir anı yaşarken İsrail ve Rusya ile görüşmelerden herkes iyi bir şey bekliyordu. Umutlu mesaj bekleniyordu. Ama maalesef akşam yaşanan olay herkesin moralini bozdu. Terörü lanetliyoruz. İnsanı hedef alan, seyahat özgürlüğünü ve yaşam özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan her olayı lanetliyoruz. Uluslararası toplumu iş birliğine çağırıyoruz. Bunun kaynaklarını kurutma zamanı gelmiştir. Terörün artık nerede ne zaman ne yapacağı belli olmaz hale geldi. Ülke olarak radikal kararlar almamız lazım" dedi.

‘TATİLİMİZİ YARIDA KESELİM TALEBİ GELMEDİ’
Terörün önlenmesi için halkın güvenlik güçlerinde destek vermesi gerektiğini belirten Ayık, şunları söyledi: "Şu an için bir şey söylemek zor ancak insanlar yine de seyahat yapacak. Ancak yurt dışından gelişlerde bir azalma olacaktır. Türkiye'nin özelliklerini buraya gelen insanlar iyi bilir. Lokasyonları iyi bilirler. Tatil yapanlar toplu yerlerde durmadan tatillerini sürdürmeye devam edecek. Tatilimizi yarıda keselim talebi alınmadı. Ancak yeni gelişlerde bir olumsuzluk olacaktır" dedi.

‘MORALİMİZİ BOZDU’
ATSO Başkanı Davut Çetin ise bayram planlarının yapıldığını, saldırının bayramı çok etkilemeyeceğini ancak yeni sezonu etkileyebileceğini dile getirdi. Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Moralimizi bozdu attı. Bir gün iyi bir şey yaşanıyor ertesi gün kötü bir olay yaşandı. Keşke olmasaydı. Tam düzelecek derken bir anda terör. Çok iyi gelişmeler vardı. Bayram için yapılan rezervasyonların bir miktar Antalya'ya faydası olacaktır" ifadelerini kaydetti.

‘OTELLERDE PANİK YOK’
ALTİD Başkanı Burhan Sili ise terör olayının halledilmesinin ardından Türkiye'nin her şekilde düzlüğe çıkacağını belirtti. Sili, otellerde panik havası olmadığını da vurgulayarak şöyle konuştu:
"Terörün olumsuz yüzü bizi her zaman etkiliyor. İşimiz gücümüzden ziyade bu terör bu ülkeden bir an önce yok olmalıdır. Türkiye sonrasında bir şekilde düzlüğe mutlaka çıkar. Otellerimizde panik söz konusu değil. Yeni gelişlerde belirli bir dönem durağanlık yaşanabilir. Terör artık sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde var" dedi.
Son Güncelleme: 29.06.2016 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81