• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı, ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Aylar öncesinden kurban bağışı kabulüne başlayan Umut Kervanı, bu zamana kadar taraflarına ulaşan vekaletler doğrultusunda satın almış oldukları kurbanlıkları uzman kasaplar tarafından kestirerek hijyenik ortamda paketliyor.

Daha önceden tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bayram öncesinden çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, yürütülen çalışmalara, yaptıkları bağışlar ile katkı sunan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Elelçi, “Umut Kervanı 2020 kurban organizasyonunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öncelikle bizi bu mübarek güne kavuşturan Rabbimize hamd-us senalar olsun. Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder hayır ve selamet getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ederim. Aynı şekilde bizlere bağışta bulunan tüm hayırseverlerin de bayramlarını tebrik eder hayırlar getirmesini dileriz.” dedi.

“Çalışmalarımızı hijyenik ortamda sürdürüyoruz”

Covid-19 önlemleri kapsamında tüm hassasiyetleri gözeterek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elelçi, “İnşallah bizlere vekalet veren tüm hayırsever ve bağışçılarımızın kurban etlerini gerekli hijyenik ortamlarda poşetleyip Diyarbakır Umut Kervanı’na kayıtlı olan binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırabilmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 6 yıl önce kurban eti dağıtırken PKK'lılar tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarına atıfta bulunan Elelçi, “Umut Kervanı, yıllardan beri bu tür çalışmaları sürdürürken bir dönem bayrağı devralan Yasin Börü ve arkadaşlarının bırakmış oldukları bu yükü inşallah bizler bugün ve yarın devam ettireceğiz. Yani inşallah var olduğumuz sürece bizleri umutla bekleyen tüm muhtaç ve mağdurlara gerekli hizmeti sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gayemiz yılda bir kez de olsa ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırabilmektir”

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerinin ciddi manada beklentileri söz konusu olduğunu hatırlatan Elelçi, “Bu ihtiyaç sahiplerine bizleri aracı eden hayırseverlere teşekkür ediyoruz. İnşallah umutla bekleyen bu ailelerimize etleri gönüllülerimizle birlikte ulaştıracağız. 4 gün boyunca yüzlerce gönüllü kardeşlerimizle beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gayemiz yılda bir kez de olsa evlere girecek olan kurban etlerini ulaştırmaktır.” diye belirtti.

Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalara da değinen Elelçi, “Bu sene geçmiş yıllara nispeten daha farklı bir durum arz etmektedir. Bunun sebebi de dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran salgın hastalıktır. Bizler Umut Kervanı olarak hijyen noktasında gerekli alt yapıyı hazırlamış ve buna büyük önem veriyoruz. Nitekim kardeşlerimiz bu konuda gösterdikleri hassasiyet görülmektedir.” dedi.

Elelçi son olarak şunları söyledi:

“Geçmiş yıllarda binlerce aileye ve hatta bazı yıllarda on binlerce aileye kurban eti dağıttığımız dahi olmuştur. Bu sene henüz bayramın 2’nci gününde olmamıza rağmen şu an itibariyle bizlere vekaletlerini veren yüzlerce hayırsever vardır. Tabi ki yine aynı şekilde hedefimiz binlerce aileye bu etleri ulaştırmak olacaktır. Türkiye geneli ele aldığımızda muhakkak on binlerce aileye tekabül edecektir.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir