Umursayan yok mu?

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nin sakinleri, 7 Ağustos'ta 3 çocuğun boğulduğu atık su göletinde çalışma yapılmadığını belirterek, Mardin Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

Umursayan yok mu?

Mahallelerine hiçbir hizmetin yapılmadığını ileri süren vatandaşlar,  bir an önce yollarının yapılmasını ve alt yapı eksikliğinin giderilmesini istedi.

ÜÇ COĞUĞUN ÖLÜMÜ

Vatandaşlardan Mehmet Bişi, belediyenin Ortaköy Mahallesi'ne sahip çıkmadığını belirterek, belediyeden sadece yol ve alt yapının yapılmasını talep etti.

Alt yapı eksikliği nedeniyle atık suların sokaklara aktığını söyleyen Bişi, yaz nedeniyle bu suların erken kuruduğunu fakat kışın büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Bişi, şunları söyledi:

"Mahallemiz 15 bin nüfuslu. Hizmet yapılmamasının nedeni kendilerine oy vermediğimiz içindir. Kendileri, 'Oy verseydiniz size hizmet yapardık' diyorlar. Oy verseydik acaba hizmet yaparlar mıydı? Onlara da güvenmiyoruz. Oy vermediğimiz için bizi hizmet yapmamakla cezalandırıyorlar. Bu hizmetsizlik, onların bize kestiği bir cezadır."

HİÇ BİR ÇALIŞMA YOK

Adnan Bağış da DBP'li belediyenin seçim dönemlerinde birçok söz verdiğini, fakat hiçbirini yerine getirmediğini savunarak, "Burası belde belediyesi iken malzemelerimiz vardı. O zaman hizmet vardı. Belediye Artuklu'ya geçince ne hizmet geldi ne de başka bir şey. 3 çocuğun vefat ettiği yere bakın, kanalizasyon suyundan gölet oluşmuş. Çocuklar suyu görmüş ve içine atlamış. 3 çocuk orada vefat etti. Gölet aynı şekilde duruyor." diye konuştu.

Belediyenin malzeme vermesi durumunda mahallelinin işlerini kendisinin göreceğini ifade eden Bağış, vatandaşların hizmet beklediğini bildirdi.

Huriye Cete de kanalizasyon kokusundan evlerinde oturamadıklarını, yemek yapamadıklarını ifade etti.

Belediyenin hizmetlerini bir an önce yapmasını istediklerini ifade eden Cete, şu değerlendirmede bulundu:

BELEDİYENİN HİZMETLERİ

"Özellikle kanalizasyon rögar kapakları açık, bunların bir an önce kapatılması lazım. Kanalizasyon kokusundan dolayı bir yerde oturamıyoruz. Evimiz, elbiselerimiz ve yemeklerimiz dahi artık kokuyor. Bu koku evimizde hareket etmemizi engelliyor. Bu rögarlar açık. Çocuklarımız düşerse boğulur."

Huriye Cete'nin eşi Hadi Cete ise evlerinin yanında bulunan çöplerin toplanmasını, alt yapı hizmetlerinin yapılmasını istedi.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi Ortaköy Mahallesi'inde 7 Ağustos'ta atık suların oluşturduğu gölete giren Eren (9) ve Yasin Akdemir (8) kardeşler ile Serhat Çapın suda boğulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz