Sakarya'dan Umre ibadetlerini ifa etmek üzere kutsal topraklara gitmek için Kutlu bir yolculuğa çıkan Umre kafileleri, Sakarya Büyükşehir Terminali Hac ve Umre organizasyonu alanında düzenlenen ve Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin de katıldığı uğurlama programıyla kutsal topraklara uğurlandılar.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sakarya Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerinin icra ettikleri ilahi ve salavat-ı şerife dinletileri ile devam etti.

Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş’ın yaptığı duadan sonra bir konuşma yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, “Kutsal Umre yolculuğunun çok müstesna bir yolculuk olduğunu hatırlatarak, bütün umre yolcularının bu bilinçte hareket etmelerini” istedi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasını, umre yolculuğuna çıkan Sakaryalılardan, “Sakarya'mız, ülkemiz ve bütün Müslümanlar” için dua isteyerek tamamladı.

Kutsal umre yolculuğuna çıkan yüzlerce Sakaryalının, ailelerinin ve yakınlarının katıldığı programın sonunda, gerçekleştirilen vedalaşma esnasında ise duygu dolu anlar yaşandı.