UMRE KAYITLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2016 - 12:32, Güncelleme: 22.09.2016 - 12:32
 

UMRE KAYITLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016-2017 yılı Umre programları hakkında açıklamada bulundu.
 Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016-2017 yılı Umre kayıtlarının kasım ayında başlayacağını ilk umrecilerin de aralık ayından itibaren kutsal topraklara gönderileceğini açıkladı.  Müftü Cihan, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 Umre Organizasyonu kapsamında Umre kayıtlarımız 2016 yılı Kasım ayının ilk günlerinde başlayacak olup, ilk umrecilerimizin 2016 yılı Aralık ayı başından itibaren kutsal topraklara uğurlanması planlanmaktadır. Vatandaşlarımıza umre yolculuklarında hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılların verdiği tecrübe ve kaliteli hizmet anlayışımız ile huzurlu sağlıklı ve güvenli bir umre organizasyonu için hizmete hazırız. Vatandaşlarımızdan gelen talepler göz önünde bulundurularak başkanlığımızca çeşitli kategorilerde umre turlarının yapılması planlanmaktadır.” dedi. Planlanan Umre turları hakkında da bilgi veren Müftü Cihan, Umre turlarının Otel, Normal, Ekonomik ve Ramazan olarak belirlendiğini anlatarak, “Otel türlerinde 7, 11 ve 14 günlük, Normal turlar 14 ve 20 günlük, Ekonomik turlar 14 ve 24 günlük, Ramazan turları da 14, 20 ve 30 günlük olarak belirlendi.” şeklinde konuştu. Tüm umre turlarının yemekli olup, normal ve ekonomik turlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü ve öğle için kumanya dağıtımı, otel tiplerde ise açık büfe şeklinde verileceğini kaydeden Müftü Cihan açıklamasını şöyle tamamladı: “Normal konaklama türü Mekke'de Hareme yürüme (1000 metre veya daha kısa) mesafededir. Ekonomik konaklama türünde ise, ikamet edilecek binalardan Hareme ulaşım servislerle yapılacaktır. Umre kayıtları ve detaylı bilgi için vatandaşlarımızı ekim ayı sonu itibariyle Müftülüklerimize bekliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında Umre Organizasyonumuzun hayırlara vesile olmasını, Umre’ye gidecek vatandaşlarımızın da ibadet ve dualarının kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016-2017 yılı Umre programları hakkında açıklamada bulundu.
 Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016-2017 yılı Umre kayıtlarının kasım ayında başlayacağını ilk umrecilerin de aralık ayından itibaren kutsal topraklara gönderileceğini açıkladı. 

Müftü Cihan, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 Umre Organizasyonu kapsamında Umre kayıtlarımız 2016 yılı Kasım ayının ilk günlerinde başlayacak olup, ilk umrecilerimizin 2016 yılı Aralık ayı başından itibaren kutsal topraklara uğurlanması planlanmaktadır. Vatandaşlarımıza umre yolculuklarında hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılların verdiği tecrübe ve kaliteli hizmet anlayışımız ile huzurlu sağlıklı ve güvenli bir umre organizasyonu için hizmete hazırız. Vatandaşlarımızdan gelen talepler göz önünde bulundurularak başkanlığımızca çeşitli kategorilerde umre turlarının yapılması planlanmaktadır.” dedi.
Planlanan Umre turları hakkında da bilgi veren Müftü Cihan, Umre turlarının Otel, Normal, Ekonomik ve Ramazan olarak belirlendiğini anlatarak, “Otel türlerinde 7, 11 ve 14 günlük, Normal turlar 14 ve 20 günlük, Ekonomik turlar 14 ve 24 günlük, Ramazan turları da 14, 20 ve 30 günlük olarak belirlendi.” şeklinde konuştu.
Tüm umre turlarının yemekli olup, normal ve ekonomik turlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü ve öğle için kumanya dağıtımı, otel tiplerde ise açık büfe şeklinde verileceğini kaydeden Müftü Cihan açıklamasını şöyle tamamladı:

“Normal konaklama türü Mekke'de Hareme yürüme (1000 metre veya daha kısa) mesafededir. Ekonomik konaklama türünde ise, ikamet edilecek binalardan Hareme ulaşım servislerle yapılacaktır. Umre kayıtları ve detaylı bilgi için vatandaşlarımızı ekim ayı sonu itibariyle Müftülüklerimize bekliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında Umre Organizasyonumuzun hayırlara vesile olmasını, Umre’ye gidecek vatandaşlarımızın da ibadet ve dualarının kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.