Ümit Özat: "Fenerbahçe'ye algı operasyonu yapıldı"

02.06.2020 - 00:17 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 00:24

Ümit Özat: "Fenerbahçe'ye algı operasyonu yapıldı"

Eski Fenerbahçe futbolcusu, teknik direktör Ümit Özat, Spor Arena'nın Instagram canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Özat, Denizlispor maçında kaçan şampiyonluktan Fenerbahçe teknik direktörlüğüne birçok konuda konuştu.

Liglerin başlaması hakkında, "Almanya'da maçlar başladı, 3 hafta oldu. İngiltere, İtalya'da başlıyor. Bu ülkelerde vaka sayısı, ölüm sayısı bizden fazlayken bizde de oynanabilir. Bunun için Nihat abiyi, Nihat başkanı kutlarım." diyen Ümit Özat, küme düşmenin kaldırılmasının istenmesiyle ilgili ise, "Yanılmıyorsam 12.sıradan başlayıp son sıradaki takıma kadar bu takımlar küme düşmesinin kaldırılmasını istiyor. Küme düşmeyi kaldırmak nedir ya çok saçma bir şey. Küme düşmeyi kaldırırsanız şampiyonluğu da kaldırın o zaman. Mantığı var mı bu işin ya Allah aşkına... Bunu söyleyenlerin hepsi küme düşme hattında zaten. Her yerde ligler oynanmaya başlıyor, hangisinde küme düşme kalktı? Çok saçma bir teklif bu. Bunu diyenler 5 veya 6. sırada olsa neyse de son sıradaki takımlar diyor bunu. Bir teklif yapıyorsanız bunun akla mantığa uygun olması lazım. Ayna karşısında kendinize inanmanız lazım. Sorduğunuz sorunun bir cevabı olmalı." ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor dezavantajlı olacak"

Ligin geri kalan bölümünü de yorumlayan Ümit Özat, "Lig hangi şekilde biterse bitsin şampiyon olamayan ve küme düşen takımların her türlü bahanesi olacak. Önce buna hazır olmak lazım. Bizim ülke bahaneler ülkesi zaten. Seyircisiz oynanmasının Trabzonspor'a dezavantaj oluşturmasını bekliyorum. Başakşehir'in de bir adım öne çıktığını düşünüyorum. Yine de yarış son bir iki haftaya kadar gidecektir." dedi.

"Fenerbahçe doğru karar verir"

Ümit Özat, eski takımı Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışı içinse, "Ben Fenerbahçe'nin seçme makamında değilim. Buna onlar karar verecek. Benim şu isim doğru, şu isim yanlış demem doğru olmaz. Mutlaka Fenerbahçe kendisine uygun bir teknik direktör bulacaktır. Bir sürü teknik direktörün ismi Fenerbahçe'nin gündemine gelmiyor. Aykut Kocaman, İsmail Kartal mesela. Ben basın mensubu değilim, bunu gündeme getirecek bir insan değilim. Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Zico'nun isimleri gündeme gelip gelmeyebilir ama bunu gündeme getirecek kişi ben değlim." sözlerini sarf etti.

"Hayalim var ama..."

Fenerbahçe beklentisi olmadığını kaydeden Ümit Özat, "Bugün için Fenerbahçe beklentim yok. Hayallerimin olduğunu ama bir beklentim olmadığını hep söyledim. O yüzden bunun hakkında çok konuşmak istemiyorum. Bazı şeyler çok çabuk gelişiyor. Kim derdi ki 2 sene önce Erol Bulut'un adı Fenerbahçe ile geçecek diye. Evet hayallerim var ama beklentilerim yok." şeklinde konuştu.

"Mesut iyi oyuncu ama..."

Fenerbahçe için transferde Mesut Özil isminin haberlere yansımasını hakkında da konuşan 43 yaşındaki teknik adam, "Bütün konumuz bu mu? Mesut Özil mi? Mesut iyi oyuncu ama gelirse gelir, gelmezse gelmez. Bu ülkeye Hagi, Alex geldi ya. Mesut gelmese ne olur? Babasının hayrına da gelecek hali yok. Zaten iki senelik sözleşmesi var kulübünde. Baston alsa yine Türkiye'ye gelme şansı var. Hamit, Roberto Carlos, Anelka geldi bu ülkeye ya. Mesut Özil tek başına Fenerbahçe'yi şampiyon mu yapacak? Bunları söylüyorsunuz, sonra taraftar beklentiye giriyor. Olmayınca da tepki gösteriyor. Sen Mesut Özil'i Werder Bremen'deyken alabiliyor musun? O zaman alırsan başarı olur. Anelka, buraya geldikten sonra Chelsea'ye gitti. Geremi, Real Madrid'e gitti. Okocha, PSG'ye gitti. Sen bunları bulabilirsen başarı zaten." dedi.

Falcao eleştirisi

Galatasaray'ın yaptığı Falcao transferini eleştiren Ümit Özat, "Falcao olmasa Galatasaray, şampiyonluğa oynayamaz mı? Zaten 7-8 yıldır ya Galatasaray, ya Fenerbahçe ya Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Siz bunun için yıllık 7-8 milyon euro eden veriyorsunuz? Onu anlamanın bir mantığı yok." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim yorumu

Ümit Özat, Fatih Terim hakkında düşüncelerini ise şu sözlerle anlattı: "Fatih Terim için ne düşündüğüm ortada. Sürekli söylemenin bir mantığı yok. Bir insan iyiyse iyidir, başarılıysa başarılıdır. Haklıysa haklı, haksızsa haksızdır. Haklıya haklı demek için illa bağlı olduğunuz mensupta olmasına gerek yok. Fiorentina, Milan... Hangimiz bu kulüpleri çalıştırdı? Ben böyle söyleyince insanlar yanlış anlıyor. Çoğu kişinin bende emeği vardır. Şenol hocanın da emeği vardır."

Denizli'de kaçan şampiyonluk...

Denizlispor maçınmda kaçan şampiyonluk hakkında itirafta bulunan Ümit Özat, "Denizli maçı bizim hatamızdı. Biz Fenerbahçe'yiz, ne olursa olsun o maçı kazanmalıydık. Algı operasyonu yapıldı mı yapıldı tabii. Hangi Fenerbahçeli o maçın sonucunu değiştirmek istemez ki? Biz Galatasaray'a 4 atıyorsak o sene Denizli'ye de atmamız lazımdı. Tabii en büyük hata bizde. Haksızık da yapıldı tabii. İçimizde hissettiğimiz, düşündüğümüz haksızlıklar oldu tabii. Biz o dönem sadece Denizli değil, bir çok maçta haksızlığa uğradık. Biz o sene şampiyon olsak üst üste 5 sene şampiyon olurduk." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler