1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. UMHD Suriye’deki Çocuklar İçin ‘‘Sınırsız Şenlik’’ Etkinliği Düzenleyecek
UMHD Suriye’deki Çocuklar İçin ‘‘Sınırsız Şenlik’’ Etkinliği Düzenleyecek

UMHD Suriye’deki Çocuklar İçin ‘‘Sınırsız Şenlik’’ Etkinliği Düzenleyecek

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), son yılların en büyük acılarının yaşandığı Suriye’deki çocuklara mutluluk götürmek için Fırat Kalkanı Bölgesi’nde “Sınırsız Şenlik” düzenleyecek.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:13A+A-

UMHD'nin ''Sınırsız Etkinlik'' Açıklaması şöyle:

Son yılların en büyük acıları yaşayan Suriye’deki çocuklara mutluluk götürmek, onlara bir nebze bile olsa savaşı unutturmak ve çocuk olduklarını hatırlatmak, onlarla çeşitli oyunlar oynamak için bu yıl yeniden üçüncü kez İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Fırat Kalkanı Bölgesi’nde Sınırsız Şenlik düzenliyoruz. 

afiş2.jpg

Türkiye’nin operasyonlarıyla temizlenen Fırat Kalkanı Bölgesi’ne yerleşen yüz binlerce insan, hayatlarını mülteci kamplarında geçiriyor. Bu bölgede okul çağında 350 bini aşkın çocuk bulunuyor. Türkiye’nin de her alanda destek olduğu Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki savaş mağduru çocuklar için biz Sınırsız Şenlik etkinlikleri kapsamında sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri, yarışmalar düzenleyeceğiz. 23 Eylül’e kadar sürecek şenliğin son günü ise Hatay’da son bulacak.

sinirsiz-şenlik-başliyor.jpg

Sınırsız Şenlik’le birlikte Suriyeli masum çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşatmayı amaçlıyor, çocuklar için ayrıca içerisi kırtasiye malzemeleri dolu “Bi Kutu Gelecek” isimli hediye paketi de hazırladık. Bi Kutu Gelecek başlıklı bu kampanya ile  çocukların 1 yıllık kırtasiye ihtiyacı da karşılanmış olacak.

afiş-001.jpg

25 TL tutarındaki bir kutu bedelini karşılamak isteyen hayırseverler, açıklamaya PROJE KODU 11687 yazarak İHH İnsani Yardım Vakfı’nın banka hesaplarına dilediği miktarda ya da ÇOCUK yazıp 3072’ye 5 TL bağışta bulunabiliyor. 

Geçen yıl 14 günde yaklaşık 20 bin çocuğun tebessümüne ortak olmanın sevinci ile bu yıl yeniden 30 bin çocuğa ulaşmayı planlıyoruz. 

sinirsiz-şenlik-başliyor2.jpg

HABERE YORUM KAT