Uluslararası öğrenciler KBÜ´lü olmak için ter döktü

Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde ikamet eden 1000´e yakın uluslararası öğrenci Karabük Üniversitesinde eğitim alabilmek için 6 farklı ilde aynı anda gerçekleştirilen KBÜ Uluslararası Öğrenci Sınavı´nda ter döktü.

GÜNCEL 29.05.2019 14:08:19 0
Uluslararası öğrenciler KBÜ´lü olmak için ter döktü

 

Karabük Üniversitesi 80´e yakın ülkeden 6 bin 500´den fazla öğrencisiyle uluslararası öğrenci ağını genişletmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Türkiye´de 6 farklı noktada aynı anda uluslararası öğrenciler için sınav yapıldı. Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Hatay, Ankara ve İstanbul´da gerçekleştirilen Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (KBÜ-ULOS)´nda 1000´e yakın uluslararası öğrenci Karabük Üniversitesine girebilmek için ter döktü.

Karabük Üniversitesi tarafından bugüne kadar farklı ülkelerde ve üniversitenin bünyesinde yapılan KBU-ULOS ilk kez Türkiye´nin farklı illerinde de gerçekleştirilmiş oldu.

Söz konusu sınavla Karabük Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan uluslararası öğrenciler önce Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)´nde Türkçe dil eğitimi alıyorlar ve ardından bölümlerine devam edebiliyorlar.


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °