‘ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE İSTİYORUM’

‘ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE İSTİYORUM’

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, üniversitemizi uluslararası bir üniversite yapmak istediğini belirterek, hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, düzenlediği sabah kahvaltısında, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ve Gazetemiz Muhabiri Ahmet Meşe ile bir araya geldi.

Üniversitenin Pelitözü Gölpark’ta bulunan sosyal tesisinde düzenlenen kahvaltı programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul ile Rektör Danışmanı Özgür Özcan ve Basın Sorumlusu Engin Dumlupınar da katıldı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken tecrübe ve bilgi paylaşımı yapıldı.

Yaklaşık 1 ay önce göreve gelen Rektör Beydemir, Bilecik’e yabancı olmadığını ancak kentin tüm dinamiklerini tanımak, üniversiteye hâkim olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

bseu-rektoru-sukru-beydemir2.jpg

BŞEÜ’YÜ YENİ DÖNEMDE NELER BEKLİYOR?

1989 yılında kurulan Sakarya Gazetesi’nin Bilecik’e üniversite kazandırılmasına yönelik haber ve manşetlerini anlatan Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal, kurucu rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’dan övgüyle bahsettikten sonra geçtiğimiz 4 yıllık süreci ‘Taş devri’ olarak nitelendirdi. Ardından ‘Taş Devri’nde ‘Bilecik’in kimyası bozuldu’ başlıklı haberimize atıfta bulunup kimyası bozulan üniversiteyi düzeltmek için kimyacı bir rektörün geldiğini söyleyerek, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yönünü nereye çevirecek, üniversitemiz ile ilgili hayalleriniz nelerdir” sorusunu yöneltti.

‘ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE YAPMAK İSTİYORUM’

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Rektör Beydemir, BŞEÜ’yü uluslararası bir üniversite yapmak istediğini ve öncelikli hedef olarak bu yönde çalışacaklarını dile getirerek, toplum-üniversite işbirliğine vurgu yaptı. Üniversiteyi kentin ortak değeri ve herkesin sahiplendiği bir kuruma büründürmek istediğini ifade eden Rektör Beydemir, “Toplum-üniversite işbirliği çok önemli. Ortak davamız Bilecik olacak ve Bilecik’in kazanması gayesinde birlikte olacağız. Küçük ölçekli bir şehrin büyük bir sanayisi var, kentin stratejik konumu çok değerli” ifadelerini kullandı.

REKTÖR BEYDEMİR’DEN ‘TARİH VE TARIM’ VURGUSU

Rektör Beydemir, ilimizin tarihi değerleri ve sahip olduğu tarımsal zenginliklerinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Bilecik, bizim için çok kıymetli, çok tarihi bir yer. Barındırdığı tarihi değerlerine çok önem veriyoruz ve bu değerleri ön plana çıkarmak istiyoruz. Yine Bilecik’in coğrafi özelliklerine göre sahip olduğu tarım potansiyelini ziraat fakültemiz ile kullanmak istiyoruz. Kültürel ve sosyal değerlerini turizmle buluşturmak arzusundayız” şeklinde konuştu.

"KALBİ KONUŞURUM, RİYA İLE İŞ YAPMAM"

Kendisinin şeffaf ve açık sözlü olduğunu söyleyen Şükrü Beydemir, kimseye ve hiçbir şeye eyvallahı olmadığını kaydederek, kalbi konuşurum, riya ile iş yapmam, eyvallahım yoktur. Bu dünyada neden varolduğumu biliyorum, makama ve mevkiye ihtiyacım yok. Almış olduğumuz vazife ile Bilecik’e hizmet edeceğiz” dedi.     

GAZETEMİZDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ise Prof. Dr. İlhami Yurdakul’un rektör yardımcılığı görevine getirilmesinden duyulan memnuniyeti dile getirerek, İlhami Yurdakul ve Tarih Bölümü’nün Bilecik ile ilgili yaptığı çalışmaları anımsattı. Bilecik’in nüfusu küçük olsa da nüfuzuyla büyük bir coğrafyaya hitap ettiğini belirten Mehmet Erdal, “Uluslararası üniversite ile gönül coğrafyamızla da bir buluşma sağlanıyor, bu çok önemli bir husus” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine konuşan Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Bilecik’e katkı sağlamak adına yapılan çalışmalara yeni dönemde de devam edeceklerini söyledi. Gönül coğrafyamızın yansımalarını ve şu anda gönül bağımız bulunan birçok bölgede yaşananları analiz eden İlhami Yurdakul, gazetemiz sahibi Şadi Erdal öncülüğünde Sakarya Gazetesi’nin kentin gelişmesi adına büyük emek harcadığını dile getirdi.  

Gazetemiz Muhabiri Ahmet Meşe’nin gönül coğrafyamız ile ilgili attığı manşetlere atıfta bulunan Mücahid Erdal, Kosova Priştina’da bulunan Sultan Murat Hüdavendigar Türbesi’ne astığı Kayı Boyu bayrağını ve o esnada yaşadıklarını anlattı.

‘İYİ VE GÜZELİN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ’

Mücahid Erdal son olarak Sakarya Gazetesi’nin ilimize üniversite kazandırılmasında üstlendiği rolü ve çalışmalarını anlatarak, “İyi ve güzel yapılan işlerin yanında, yanlışın karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektör Beydemir ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyen Mücahid Erdal, üniversitemizin Bilecik için güzel çalışmalar yapmasını istediklerini ifade etti.

Ziyaret, çalışmalarda başarı dileklerinin ardından sona erdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum