Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüpheliler adalet önüne çıkarılmalı

Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüpheliler adalet önüne çıkarılmalı

Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüph... Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'ye gönderdiği mektupta Van'da iki yurttaşın  jandarma tarafından işkenceye uğradığı iddiaları hakkında "Söz konusu iddialar derhal, bağımsız ve tarafsız bir soruşturmaya tabi tutulmalı" dedi.

Uluslararası Af Örgütü, Osman Şiban ve Servet Turgut'un 11 Eylül'de Van'ın Çatak ilçesinde jandarma güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kaldıkları yönündeki iddialarla ilgili yetkililere bir mektup gönderdiğini açıkladı.

Af Örgütü'nden yapılan açıklamada, "İki kişinin helikopterden atıldığı iddiası da dahil olmak üzere bu ciddi iddialar derhal, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmalıdır. Uluslararası Af Örgütü'nün incelediği hastane raporları, bu kişilerin yüksekten düştüklerine işaret eden yaralanmaları olduğunu gösteriyor" denildi. Açıklamada, avukatlarından alınan bilgiye göre, 50 yaşındaki Şiban ve 55 yaşındaki Turgut, Çatak'ta jandarma tarafından gözaltına alındığı ve yürüyerek götürüldükleri tepede bekleyen helikoptere bindirildiği ifade edildi. Açıklamada, Turgut ve Şiban'ın bundan sonraki iki gün boyunca nerede olduklarının bilinmediği aktarıldı ve şu ifadelere yer verildi: 

  • "13 Eylül'de Servet Turgut'un yakınları jandarma merkezinden telefonla arandılar. Kendilerine Turgut'un kimlik numarası soruldu, ancak Turgut'un jandarma merkezinde olmadığı söylendi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Turgut ve Şiban'ın yakınları her ikisinin de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde olduklarını öğrendi. 24 Eylül itibariyle durumu hala kritik olan Servet Turgut aynı hastanede suni komada tutuluyordu... Osman Şiban 20 Eylül'de hastaneden taburcu edildi.
  • "Uluslararası Af Örgütü'nün incelediği hastane raporları, ikisi de ağır yaralanmış olan Turgut ve Şiban'ın 11 Eylül'de saat 21:30 civarında ‘yüksekten düştükten' sonra hastaneye getirildiğine işaret ediyor. Hastane raporu Osman Şiban'ın boynunda yaralanma (atlantoaksiyal subluksasyon) olabileceğini, dirseklerinde ve dizlerinde çürük (ekimoz) ve şişlik olduğunu, her iki gözünün ağır hasar gördüğünü, ayrıca Şiban'ın ‘anlamsız konuşmaları' olduğunu ve oryantasyon bozukluğu sergilediğini gösteriyor.
  • "Uluslararası Af Örgütü, işkence ve diğer kötü muamele iddialarıyla ilgili ve bu kişilerin helikopterden atıldığına ilişkin şok edici iddialardan dolayı ciddi kaygı duymaktadır. Uluslararası insan hakları hukuku ve standartları, Türkiye'nin işkence ve diğer kötü muameleyi her koşulda önlemesini gerektirmektedir. Söz konusu iddialar derhal, bağımsız ve tarafsız bir soruşturmaya tabi tutulmalı ve iddia edilen işkence veya diğer kötü muameleyi gerçekleştirdiğinden şüphelenilen kişiler adil şekilde yargılanmak üzere adalet önüne çıkarılmalıdır."

 

"Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüpheliler adalet önüne çıkarılmalı" haberi, 26 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüpheliler adalet önüne çıkarılmalı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Uluslararası Af Örgütü'nden Türkiye'ye: Şüpheliler adalet önüne çıkarılmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Gündem Haberleri