23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümü  Kdz. Ereğli’de de  düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan  kutlamalar daha sonra  Kdz. Ereğli Gençlik Spor Salonu'nda devam etti. Buradaki tören bir gün önce   Yalnızçam  (Körüstan) Köyü yakınlarında meydana gelen  10 kişinin hayatını kaybetmesi ve 18 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası nedeniyle eğlence kısımları iptal edilerek gerçekleştirildi.

İhsan Yılmaz İlkokulu'nun hazırladığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesi ile başladı.





“ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Milli birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenen milli irademizin temsil edildiği Türki Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97'nci yıldönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyor, bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi aldığı tarihi kararla Türk ulusunun karşı karşıya kaldığı tehlikenin bertaraf edilmesi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş varlığıyla milletimize güç vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması aydınlık yarınlarımız için bir dönüm noktası olmuştur.





“…ARAŞTIRAN, DÜŞÜNEN, SORAN, SORGULAYAN…”

Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül  eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendirebilen, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlere bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."





ÖDÜLLER DAĞITILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini okumasıyla devam eden programda ayrıca şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol üyelerince verildi.






TÖRENE KATILANLAR

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madeoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Esra Alpago, BEÜ Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.