İyi Parti Niğde İl Başkanlığından yapılan açıklamada; Niğde Ulukışla ilçemiz İYİ Parti ilçe Başkanımız değerli kardeşimiz Ulukışla Belediyesi’nde çalışan Akay Gökçen’in başına gelenler ve yaşatılanlar yenilir yutulur konular olmadığı gibi ne vicdana nede hukuka uygun bir tarafı yoktur.


ÖNCE MOBİNG, SONRA SÜRGÜN GÖREV, İŞ KAZASI İLE KAYBEDİLEN PARMAK, DAHA SONRA RAPO DÖNEMİNDE İŞİNE SON VERME.
Bağlı bulunduğu Türk-İş’e Bağlı Belediye-iş Sendikası üyesi olan Akay Gökçen, Hak-İş konfederasyonuna geçmesi konusunda uğradığı baskıcı rejim sonuç alamayınca, kadrosunun dışında bulunduğu temizlik işlerline adeta sürgün edilmiştir.
Burada geçirdiği iş kazası sonucu ise parmaklarından biri kopan Akay Gökçen, sağlık raporlu olduğu dönemde ise Belediye tarafından tek taraflı olarak işine son verilmiştir. 

ŞİMDİ SORUYORUZ
  1. Ulukışla Belediyesi’nde çalışan İYİ Parti İlçe Başkanı Akay Gökçen’in yaşadıkları İYİ Parti İlçe Başkanı olmasının bir sonucu mudur?
  2. Kadrosuna uygu olmamasına rağmen temizlik işlerine hangi gerekçe ile sürüldü?
  3. Raporlu olmasına rağmen hangi gerekçeye dayanarak tutulan tek tarafı tutanak ile iş akdi feshedilmiştir? Bu durum iş kanununa uygunmudur?
  4. Geçirdiği iş kazası nedeniyle bir parmağını kaybeden Akay Gökçen’in mağduruyeti nasıl giderilecektir?
  5. Sendikal baskıların ve iş arkadaşlarına da belirtilen sendikaya geçmelerini sağlamak ne derece ahlakidir?
  6. Sendika değiştirmemesi durumunda Belediye Başkanı tarafından işten atılacağı tehdidi konusu kanunda ve etikte nereye sığar?
  7. Onca şeyden sonra birde işten atmak, öylece mağdur etmek doğrumudur?
KONUYU ANKARA’YA GÜNDEMİNE TAŞIDIK

İYİ Parti olarak Konuyu İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması üzere İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBBM) taşıdık. 

İLGİLİ SORULAR EKTEDİR
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaştırdığı belge ve sorular ektedir.






 
Editör: TE Bilişim