Ulukışla'da 2015 yılında yüzbin fidan toprakla buluştu. 



Ağaçlandırma Proje kapsamında Ulukışla İlçesinin 13 köyüne  13.000 ceviz ve 5.000 kiraz fidanı dikimi yapıldı.  Bu ağaçlandırma programı ile beraber 2015 yılı içerisinde Ulukışla ilçesinde  toprakla buluşan fidan sayısı 100.000'i aştı. 


Konu ile ilgili Ulukışla Kaymakamı  Ferhat Atar yaptığı açıklamada;  "13 köyümüze yapılan bahçelerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu bahçelerin kurulumu tamamen Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılmış olup Köy Tüzel kişiliklerine teslim edilmiştir. Bu ceviz ve Kiraz fidanları ürün vermeye başlayıp satılması ile hem köy bütçelerimize gelir olacak bu da vatandaşa hizmet olarak dönecek hem de ülke üretimine bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. Örneğin sadece Kılan köyüne kurulan 50 dönüm kiraz ve ceviz bahçelerinden elde edilecek yıllık gelir 300.000-400.000 arası TL olacaktır. Köy bütçesine aktarılacak bu kaynak ile köyün basit ihtiyaçları yine köy tarafından karşılanacaktır. Yıllarca pasif durumda olan köy bütçeleri ilçemizde artık aktif olacak ve köylerimiz gerçek bir yerel yönetim birimi olacaktır. Bu proje önümüzdeki yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Eylem planında da yer almaktadır. Bize her konuda olduğu gibi ağaçlandırma konusunda da her daim destek olan Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'a ve Niğde İl Özel İdaresine teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca hayvanların bahçelere zarar vermemesi için etrafı tel örgü ile çevrilmiş olup, İl Özel İdaresi tarafından verilen sulama tanklarının yanı sıra bahçelere damlama sulama sistemi de kurulacağı belirtildi. 


Kaymakamlık Bahçesi Kurulan Köyler
1. Kılan Köy
2. Porsuk Köyü
3. Hasangazi Köyü
4. Beyağıl
5. Gedelli Köyü
6. Gümüş Köyü
7. Tepeköy
8. Eminlik Köyü
9. Kolsuz Köyü
10. Ovacık Köyü
11. Tabaklı Köyü
12. Altay Köyü
13. İlhan Köyü


Editör: TE Bilişim