Afşin'de, MHP İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları tarafından muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.

Atatürk Caddesi Ulu Camii önünde yapılan etkinlikte bin kişilik aşure, vatandaşa dağıtıldı.

Aşure etkinliğinin ardından açıklama yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Muharrem ayının ve aşure etkinliklerinin, Türk-İslam geleneğindeki yerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde Muharrem Ayını bir fırsat olarak bilmesi gerektiğini söyleyen Koç “Muharrem ayı matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumları bu ayda atılmaktadır. Bu ay toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için de önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle Afşinli vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Yakın zamanda vatan için, bayrak için birçok şehit verdik, gazi verdik. Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlı dilerken gazilerimize acil şifalar diliyorum. " diye konuştu.

Ülkü Ocakları Başkanı Kaan Karataş, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemiz son yılları en acı tablolarından birisini yaşamaktadır, artan terör olayları, masum Türk insanının acımasızca bombalı saldırılarda katledilmesi, asker ve polis güvenlik güçlerimizden her gün şehit haberlerinin gelmesi bizleri derinden üzmektedir. İnşallah Muharrem ayı, birlik ve beraberliğe vesile olur, terör olayları son bulur" ifadesini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi