'Ülkemiz prestij ve imaj kaybedecektir'

SİYASET 20.10.2016 - 17:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2024+ kez okundu.
 

'Ülkemiz prestij ve imaj kaybedecektir'

İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti) adlı kuruluşun,...
Türk fındığını, ülkeye giren en tehlikeli 10 gıda listesinin ilk sırasına almasının yankıları sürerken, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle 8 soru soran Bektaşoğlu, "Ülkemizi, Avrupa’nın gıda güvenliğini tehlikeye düşüren, doğa, insan ve diğer canlıların yaşamlarını, ihraç ettiği tarım ürünleriyle tehdit eden bir ülke konumundan çıkarmak için ne yapmayı düşünmektesiniz? dedi.Bektaşoğlu, Türkiye’nin daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını hatırlatarak, "Bu son gelişmeyle birlikte, süratle bakanlığınız ve diğer ilgili bakanlıklar üzerinden fındığı düştüğü bu durumdan, dalların ölümüne yol açan Küllenme hastalığından kurtarmak için; akademik, bilimsel, eğitim, ARGE, laboratuvar, reklam-tanıtımın da içinde olduğu ve bütçe kaynaklarıyla desteklenen bir acil eylem planları hazırlayarak, somut bir çaba ve çalışma içine girecek misiniz" diye sordu.  
İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti) adlı kuruluşun,...
Türk fındığını, ülkeye giren en tehlikeli 10 gıda listesinin ilk sırasına almasının yankıları sürerken, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle 8 soru soran Bektaşoğlu, "Ülkemizi, Avrupa’nın gıda güvenliğini tehlikeye düşüren, doğa, insan ve diğer canlıların yaşamlarını, ihraç ettiği tarım ürünleriyle tehdit eden bir ülke konumundan çıkarmak için ne yapmayı düşünmektesiniz? dedi.
Bektaşoğlu, Türkiye’nin daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını hatırlatarak, "Bu son gelişmeyle birlikte, süratle bakanlığınız ve diğer ilgili bakanlıklar üzerinden fındığı düştüğü bu durumdan, dalların ölümüne yol açan Küllenme hastalığından kurtarmak için; akademik, bilimsel, eğitim, ARGE, laboratuvar, reklam-tanıtımın da içinde olduğu ve bütçe kaynaklarıyla desteklenen bir acil eylem planları hazırlayarak, somut bir çaba ve çalışma içine girecek misiniz" diye sordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.