"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülkede adalet kanayan bir yara...

29 Mayıs 2017, Pazartesi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Ülkede adalet kanayan bir yara halini aldı. Bu çerçevede en öncelikli yargıyı, parti yargısı ve iktidar yargısı olmaktan çıkarmak zorundayız” şeklinde bir maddenin de olduğu ilkeler bildirgesi hazırladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 51.4 ‘evet’ oyunun açıklanmasıyla sona eren halk oylamasının ardından ‘hayır’ oyu veren siyasi partilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor. Kılıçdaroğlu bu görüşmelerinde 2019 seçimlerinde birlikte hareket edecek kesimler olarak “ilkeler bildirgesi” hazırlanmasını öneriyor. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, HDP ile ilk resmî teması bu hafta kuracak. Cumhuriyet’in haberine göre, referandumda hayır kampanyası yürüten partiler arasında 2019 seçimlerinde işbirliği ve ortaklık için en önemli görüşmeler bu hafta başlıyor. 16 Nisan’daki yüzde 48.5’lik “hayır”ın ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “hayır” diyen partilere yönelik turlar başlatmıştı. İlk olarak Saadet Partisi ardından Demokrat Parti’yi ve Vatan Partisi’ni ziyaret etti.

OHAL kaldırılsın

Kılıçdaroğlu, görüşmelerinde ilkeler bildirgesini oluştururken öncelikli çabaların OHAL’in kaldırılması için verilmesi görüşünü de dile getirecek. OHAL’in derhal kaldırılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, iktidarın referandumu OHAL altında yapmanın avantajı ile 2019 seçimlerini de OHAL koşullarında yapmayı istediği kaygılarını da seslendirecek. OHAL’e karşı şimdiden ortak mücadele önerisi yapacak olan Kılıçdaroğlu, OHAL’in kaldırılmaması durumunda iktidarın 2019 seçimlerini de OHAL altında yapacağından kuşku olmadığını vurgulayacak.

İLKELER BİLDİRGESİ ÖNERİSİ HAZIRLADI

Kılıçdaroğlu, HDP görüşmesinin ardından, MHP’li muhaliflerle de bir araya gelmeyi planlıyor. Başta Meral Akşener ve MHP’de Genel Başkan adayı olup referandumda “hayır” kampanyası yürüten isimler, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile de görüşmeleri sürdürecek. Kılıçdaroğlu, SP, DP ve Vatan Partisi görüşmelerinde olduğu gibi, HDP ve muhalif MHP’lilerle görüşmelerinde de 2019’da bir ortak aday çıkarma önerisi yerine ortaklaşa bir ilkeler bildirgesi hazırlanması gerektiğini dile getirecek. Kılıçdaroğlu’nun, ilkeler bildirgesi önerisinin başlıkları şöyle: “Ülkenin ilk acil ihtiyacı en geniş anlamıyla demokrasidir. Bir an önce demokratikleşme adımları atılmalıdır. Parlamenter sistemin temellerinin yeniden oturtulmasını sağlamalıyız. Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı. Kuvvetler ayrılığını mutlak şekilde sağlamak en acil görevdir. Devre dışı bırakılan Meclis, yeniden güçlendirilmelidir. Ülkede adalet kanayan bir yara halini aldı. Bu çerçevede en öncelikli yargıyı, parti yargısı ve iktidar yargısı olmaktan çıkarmak zorundayız.

Okumak için tıklayınız:

Kılıçdaroğlu'ndan Demokrat Parti'ye ziyaret...

Etiketler: kılıçdaroğlu, ohal
Okunma Sayısı: 3317
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı