Haberler

Ukrayna'da Çok Sayıda Kuruluşa Siber Saldırı Düzenlendi

Güncelleme:

Ukrayna siber saldırıların etkisi altına girdi, onlarca kamu kuruluşu ve şirket, saldırıdan etkilendi. Ukrayna Merkez Bankası da bankaları güvenlik için uyardı.

Ukrayna'da çok sayıda kamu kurumunun, bankanın, telekomünikasyon ve ulaşım şirketinin internet sitelerine bugün saldırı düzenlendi.

SALDIRIYA UĞRAYAN KURUMLAR

Ülkede yaşanan siber saldırı, devlet enerji şirketi Ukrenergo, Kiev enerji kurum Kievenergo, en büyük kargo şirketi Novaya Poçta, kamu bankası Oşadbank, Ukrsotsbank, Ukrgazbank, OTB bank, Privatbank ve bazı medya kuruluşlarının internet sitelerinin çalışmamasına neden oldu.

BANKALARA UYARI

Bankaları siber saldırılara karşı uyaran Ukrayna Merkez Bankası, saldırılar nedeniyle bankacılık hizmetlerinde aksaklıklar yaşandığını duyurdu.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, yaşanan planlı siber saldırıların önüne geçebilmek için gerekli tavsiye ve uyarıların yakın zamanda paylaşılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Kiev Teknoloji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title