MENÜ

Uğurcan da bir yere kadar!

Abone Ol Google News

Maç öncesinde Erol Bulut ile oyuncularının yaşadığı stres ve baskı, sahaya telaşlı ancak bir o kadar da iştahlı bir oyun olarak yansıdı. Skoru çabucak almaya çalışan, kanatları iyi kapatıp, yan topları önemli silah olarak kullanan Fenerbahçe’nin bu performansının, Trabzonspor cephesi tarafından pek öngörülemediği çok açıktı. Öyle ki ilk 30-35 dakikalık bölüm tamamen Sarı-Lacivertliler ile Uğurcan Çakır arasında geçti! Kağıt üzerinde daha dirençli gözükmesine rağmen bir türlü maça giremeyen Trabzonspor orta sahası ve kanatlarının da bunda payı büyüktü...

Haberin Devamı

11. dakikada Sosa’nın kornerinde Serdar Aziz kafayla kaleyi yokladı. 25’te önce Mert Hakan sonrasında Szalai’nin şutlarını Uğurcan müthiş çıkardı. 30’da Szalai’nin ortasında Thiam’ın yakın mesafeden vurduğu kafa şutunda Uğurcan inanılmaz bir refleks gösterdi; 45’te de Mesut Özil’e izin vermedi.

Görülmeyecek gibi değil

İkinci devrede Bordo-Mavililer, Nwakaeme’nin önderliğinde biraz kıpırdandı. Ancak gole yaklaşan taraf yine Fenerbahçe’ydi. 55’te Gökhan’ın ön direkte vurduğu kafayı Uğurcan çıkardı. 76’da ise Serkan’ın kaptırdığı top sonrası Fenerbahçe orta alandan çok hızlı çıktı. Ferdi’nin pasında topu taşıyan Pelkas, direk dibine yaptığı şık plaseyle, o dakikaya kadar günün en iyisi olan Uğurcan’ı avladı: 0-1.

Haberin Devamı

83’te Djaniny’nin kafası direkten dönerken, Trabzonspor tüm gücüyle beraberlik için bastırdı. Ancak olmadı. Fenerbahçe de son anlarda Samatta ile 2’yi kaçırdı. Sonuç olarak Sarı-Lacivertliler daha istekli ve daha iyi olduğu maçı kazandı. Fırtına ise zirve yarışında önemli bir fırsatı harcadı. Evet, dün Trabzonspor oyun olarak beklentilerin altındaydı ve yenilgi sadece hakeme de bağlanamaz ancak Valencia’nın Bakasetas’ın yüzüne ceza sahasında vurduğu dirsek pek görülmeyecek gibi değildi! Herhalde VAR’daki Cüneyt Çakır görmek istemedi.

YORUM YAZ