Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2019 17:48   Güncelleme : 20-05-2019 18:01

Ücretsiz Halk Plajı Yaza Hazırlanıyor

Halka açık ücretsiz plaj çalışması için Başkan Şensoy düğmeye bastı

Ücretsiz Halk Plajı Yaza Hazırlanıyor

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih ÖZ ile birlikte sokağa çıkarak ilçemizin sezona en iyi şekilde hazırlanması hususunda tespitlerde bulundu.

    Son yıllarda turizm sezonunun gözde ilçelerinden olan Gerze’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaz sezonuna en iyi şekilde giriş yapmak isteyen Başkan Şensoy, ilçemizin en iyi şekilde misafirlerini ağırlaması hususunda da ilçe turu yaparak tespitlerde bulundu.

    İlk olarak liman içi mevkiine giderek burada incelemelerde bulunan Şensoy, özel işletmelerin işlettiği plajlara yakından göz attı. Gerçekleştirdiği incelemelerin ardından tespitlerde bulunan Belediye Başkanı, ilk olarak peyzaj çalışması yaparak burasının ilçemize yakışır bir hale gelmesi hususunda talimat verdi. Ardından özel işletmenin sözleşme gereği sınırına istinaden yaptırımda bulunan Başkan ŞENSOY, vatandaşlara müjdeli bir haber verdi.

    Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “İlçemizi yaz turizmine hazırlama hususunda sokağa çıkarak tespitlerde bulunduk. Yapacağımız çalışmalarla herkesin takdirini kazanacağımıza eminim. Bu hususta liman içi mevkiinde özel işletmeciler tarafından vatandaşa hizmet veren beachlerde peyzaj çalışması başlatıyoruz. Ayrıca, aynı bölgede hizmet veren işletmemizin sınırını da belirleyip, bölgenin devamını halka açık ücretsiz plaj haline getireceğiz. Vatandaşlarımız belirlediğimiz bu bölgede artık ücret ödemeksizin dilediği gibi denizin tadını çıkarabilecek” dedi.

    İncelemelerine devam eden Başkan Şensoy, ziyaretinin son bölümünde ise Gürleyik Deresi’ni ziyaret etti. Yıllardan beri ilçemize yakışmayan bu görüntünün yaz sezonunda olumsuz bir izlenim yaratacağını belirten Başkan ŞENSOY, buranın da temizlenmesi hususunda ekiplere talimat verdi.

  

Seda ŞengülSeda Şengül