Üçgende çatışma

Lice-Hazro ve Kocaköy üçgeninde sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir asker şehit olurken, 1 örgüt üyesi de öldürüldü.

Üçgende çatışma

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri üçgeninde devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı, 1 örgüt üyesi de de etkisiz hale getirildi.

ÜÇGENDE YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilanından sonra başlayan operasyonlar devam ediyor. Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı terösitler arasında dün sabah erken saatlerinde Çavundur Bölgesi'nde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Arda Şen şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ek binasında tedaviye alındı. Çatışmada 1 teröriste de öldürüldü.  Bölgede PKK'lı terösitlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.

ŞEHİT ATEŞİ KAYSERİYE DÜŞTÜ

Şehit haberi, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesine ulaşınca, baba ocağına kör ateşi düştü. Şehit Şen’in acı haberi, Pınarbaşı İlçesi Malak Mahallesi’nde oturan babası Hayrettin ile annesi Fatma Şen’e askeri yetkililer verdi. 4 kardeşi olan şehit Uzman Çavuş Şen’in Kurban Bayramı'nda nışanlandığı belirlendi.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehit Uzman Çavuş Arda Şen için tören düzenlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla 7. Kolordu Komutanlığında düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün ülkede huzur ve güven ortamını bozarak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazarak, barikat kurarak kahpece ve sinsice saldırdığını söyledi.

Teröristlerin vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandıklarını belirten Çelikkollu, "Teröristler, araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir." dedi.

Çelikkollu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine inanç ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

CENAZE TÖRENİNE KATILANLAR

Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kadircan Kottaş ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin de katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kayseri'ye uğurlandı.

BÖLGEDE ELE GEÇİRİLENLER

PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda 461 bin kök Hint keneviri bulunan 8 tarla tespit edildi, bin 805 kilogram kubar esrar ve 710 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi faaliyetlere" ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Lice ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik süren operasyonlar kapsamında, teröristler tarafından daha önce gasbedilen bir araç bulunarak muhafaza altına alındı. Bölgede 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası, 6 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, 2 şemsiye, bir dürbün kılıfı, bir sırt çantası, bir örgütsel doküman, bir CD ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.  Aynı bölgede toplam 461 bin kök hint keneviri bulunan 8 tarla belirlendi, bin 805 kilogram kubar esrar ve 710 kilogram toz bulundu.

KÖY KORUYUCU ŞEHİT OLDU

Öte yandan, Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Maden Ocakları Mevkii&ndeki nöbet değişimine giden bir grup geçici köy korucusuna, Cudi Dağı eteklerinde gizlenen PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte ağır yaralanan geçici köy korucusu Şehabettin Gök, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen şehit oldu.  Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz