Büyük Torbalı

Üç takım buluştu

Robotik & STEM turnuvası öncesinde üç takım bir araya geldi. Torbalı Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan buluşmada Hikmet Kağan Çetin, öğrencilere turnuvada puan kazandıracak önemli detaylar hakkında bilgi verdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Üç takım buluştu
448 Görüntüleme
10 Şubat 2020 - 14:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

80 farklı ülkede yapılan Bilim Kahramanları Buluşuyor / First Lego Leauge Robotik & STEM turnuvası için RoboTime firmasında koordinatörlük görevinde bulunan, ilçemizde 2 sene önce vefat eden Necat Çetin’in oğlu Hikmet Kağan Çetin, firma kurucusu olan Abrek Muhammet Karadaş ve ilçemiz Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Serkan Zirek ve Hakan Volkan öncülüğünde turnuvaya katılacak olan ilçemiz takımlarından Robokod TEAM, Robokod Metropolis ve RoboTime YellowChicks takımları bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. Toplantıya ilçemiz Mili Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Feray Yamaner’de destek vermek için katıldı. Çocuklar yaptıkları proje çalışmalarını ve tasarladıkları robotları birbirlerine anlatarak, sorunlarına çözüm aradı.
TORBALI’DA BİR İLK
Hikmet Kağan Çetin, “Torbalı bizim yuvamız, çocuklar bizim geleceğimiz onlar için her zaman destek verdik vermeye devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi RoboTime olarak MEB ile birlikte Robotik Kodlama & STEM çalışmalarını ilçemizde ilk biz düzenlemiştik. Ara ara etkinlik ve eğitimlerde yapmaktayız. Robotik Kodlama & STEM eğitimlerini yaygınlaştırmak için önümüzdeki dönemler MEB ile birlikte yeni çalışmalar planlamaktayız. Abrek hocam ile birlikte Torbalı’ya büyük vefa duyuyoruz. Bize burada her zaman destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve ekibine, Serkan hocama ve Hakan hocama sonsuz teşekkür ediyoruz. Umarım bu vefa borcunu verdiğimiz hizmetler ile birazda olsa karşılayabiliriz” dedi.
ÇAĞA AYAK UYDURAN TURNUVA
Mehmet Serkan Zirek ise İzmir EBA öncülüğünde başlatılan, İZKA ve BilimPark gibi kurumların desteği ile sunulan bu imkânların Torbalımız adına çok önemli olduğundan bahsetti. Zirek, açıklamalarının devamında “Hayatlarında ilk kez bir Lego tuğlasına dokunmaları, bir sürü bilim insanı, daire amirleri, mimar ve mühendisler ile görüşmeleri, sürece en iyi katkıdır. Öğrencilerimizin süreç içerisinde büyük değişim ve gelişim gösterdiğini, bu değişim ve gelişimin turnuva süresi içerisinde kısıtlı kalmayıp tüm yaşamlarına da etki etmesini amaçladıklarını, bilimde, dünyada, fen ve teknolojideki yaşanan gelişmeleri takip ederek bir adım önde olmak için bu eksende ülkemizi daha yukarılara taşıyacak nesiller yetiştirmek amacıyla biz öğretmenlerin maddi bir çıkar beklemeden öğrencilerimiz için tüm zamanımızı harcayacağız. Bu tarz etkinliklerin yayılarak tüm ilçemizi kapsamasını ve MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine de bir nebze olsun katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web