Aydın Metal
10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Üç kişinin öldüğü kazada mağdurlara 1 milyon tazminat

21-08-2017 11:45:31 - AKYAZI
Üç kişinin öldüğü kazada mağdurlara 1 milyon tazminat

Akyazı'da yola aniden çıkan alkollü yaya nedeniyle kontrolden çıkarak menfeze çarpan minibüste hayatını kaybeden 3 kişinin yakınları tazminat kazandı

Özgür Adımlar
Mahkeme, sigorta şirketinin kazada ölenlerin ailelerine ve yaralılara 665 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Ödenecek tazminat, faiziyle birlikte bir milyon lirayı bulacak.
 
Kaza, 20 Ağustos 2012'de Akyazı ilçesi D-140 karayolunda meydana geldi. Yakınlarıyla tatil için Kuzuluk’a gelen Y.K, kullandığı hafif ticari araçla karayolunda giderken alkollü olduğu öne sürülen H.B.T. (23) aniden yola çıktı. Y.K., yayaya çarpmamak için direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan araç, H.B.T.’ye çarptıktan sonra yol çalışmasının bulunduğu alana düşerek menfeze çarptı. Kazada araçta bulunan aynı aileden S.K. (27), Aysel K. (48) ve Fatma Zehra K. (1,5) hayatını kaybetti.  Sürücü Y.K. ile Y.K, E.K ve S.K. yaralandı. Kazada yaralanan ve yakınlarını kaybeden E.K., N.K., S.K., Y.K. ve Y.K., sigorta şirketi ve Karayolları hakkında Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.  Ailenin avukatı, kazanın yol çalışması yapılan ancak hiç bir güvenlik önlemi, uyarı levhası veya işareti olmayan tek gidiş tek geliş yolda meydana geldiğini belirtti. Kazanın seyir halinde iken yolan aniden çıkan ve yol üzerinde düzensiz hareketler yapan aşırı alkollü yayaya çarpmamak için yolun solunda bulunan tarlaya doğru direksiyonun çevirmesi ve inşaat halindeki beton menfeze çarpması şeklinde gerçekleştiğini anlatan avukat, trafik kazası tespit tutanağında alkollü şahsın tam kusurlu, sürücüsünün ise kusursuz olarak gösterildiğini kaydetti.

KIZINI,ANNESİNİ VE ABLASINI KAYBETTİ

Yol kenarındaki inşaat halindeki beton menfezin yola cepheli ön bölümünün dolgu malzemesi ile doldurulmayıp boş bırakıldığının görüldüğünü, belirtilen hususların karayolları açısından ağır kusur niteliğinde olduğunu ifade eden ailenin avukatı, aracın menfeze çarpmaması durumunda düz zeminde tarla içinde ilerleyeceğini vurguladı. avukat, müvekkili olan sürücünün kazada kızını,ablasını ve annesini kaybettiğini, kendisinin engelli kaldığını, eşinin de yaralandığını dile getirdi. Sigorta şirketi ise davacıların hem yolcu taşınması yasak olan yerde hiçbir emniyet önlemi olmadan hem de sigortalı aracın yolcu kapasitesini fazlasıyla aşarak seyahat ettikleri için ölüm, sakatlık ve tedavi konularında zarar arttırıcı hareket içinde bulunduğunu, tüm hususların dikkate alınarak haksız ve dayanaksız davanın reddini istedi. Karayolları Genel Müdürlüğü de kazanın meydana geldiği mahalin o gün idarenin yaptırdığı iş sebebiyle müteahhit firmanın sorumluluğunda olduğunu, müvekkili idareye husumet yöneltilemeyeceğini, idarenin hizmet kusurundan kaynaklanan davalarda görevli mahkeme idare mahkemeleri olduğunu, haksız ve yersiz yöneltilen davanın husumet, görevsizlik ve esas yönünden reddini talep etti.

DÖRT YIL SÜRDÜ, REKOR TAZMİNAT ÇIKTI

Yaklaşık 4 yıl süren yargılamanın ardından davayı karara bağlayan mahkeme, sigorta şirketinin N.K. için 207 bin 417 lira, E.K. için 8 bin 244 lira, Y.K. için 225 bin lira, S.K. için 225 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Sigorta şirketinin ödeyeceği tazminat faiziyle birlikte bir milyon lirayı bulacak.  Karayolları için ise görevsizlik kararı verildi.  Öte yandan kazaya neden olan alkollü yaya ise Sakarya 2. Ağır Ceza mahkemesi'nce 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 
Akgün Restoran Çorba
Üç kişinin öldüğü kazada mağdurlara 1 milyon tazminat
Marmara Göz
Üç kişinin öldüğü kazada mağdurlara 1 milyon tazminat

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks