TYP kapsamında çalışan güvenlik görevlilerinin “Sürekli işçi” statüsüne kavuşturulmaları gerektiğini anımsatan Kılavuz, TYP’lilerin Meclis’ten gelecek müjdeli bir haberleri beklediğini kaydederek, bunların sorunlarını çözüp, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, şunları söyledi:

“Her şeye kadir olan Allah`a yemin ederim ki köle olmayacağız.” sözüyle hatırlayacağımız Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i rahmetle ve saygıyla anıyorum.’’

3 Ay/24 Ay kuralına takılan, Sürekli değil süreli çalışan, TYP kapsamında görev yapan güvenlik görevlilerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Geçici iş pozisyonlarında çalışan bu emektar ve tecrübeli güvenlikçiler geçimlerini sağlama, ailelerinin nafakasını temin etme, temel ihtiyaçları karşılama noktasında sorunlar yaşamaktadır. Mağduriyetler; yasal zeminde acil çözüme kavuşturulması gereken önemli bir sorun olmaktadır. Bu kapsamda güvenlik görevlilerimizin “Sürekli işçi” statüsüne kavuşturulmaları beklenti haline gelmiştir. TYP’liler bizlerden müjdeli bir haber beklemektedir. Sorunlarını çözüp, mağduriyetlerini giderelim.

Editör: Haber Merkezi