ANA SAYFA > SPOR > TYF 100.Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları’nda ödüller sahiplerini buldu

TYF 100.Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları’nda ödüller sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TYF 100.Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları’nda ödüller sahiplerini buldu

16-21 Mayıs tarihleri arasında Samsun Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen TYF 100.Yıl Atatürk Kupası Optimist Yarışları ödül töreni ile sona erdi.

Bütün diğer yarışlarımızdan farklı olarak 100. Yıl Atatürk Kupası’nın anlamının herkes için bambaşka olduğunu dile getiren Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak “Tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin ilk adımının atıldığı yerde yüzlerce yelkenli aynı limana süzüldünüz. Büyük bir gurur kaynağıydı. Hepinizle teker teker bir kez daha gurur duyduk” dedi.

Başkan Akdurak böylesine anlamlı bir yarışı keyifle ve büyük bir onurla düzenlemelerinde büyük destekleri olan Samsun Valisi nezdinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve mükemmel ev sahiplikleri nedeni ile Başkan Ertekin Sezer nezdinde Samsun Yelken Kulübü yönetimine teşekkür ederken “Sevgili yelkenciler en büyük teşekkürüm sizlere. Tütün İskelesi’nin bulunduğu limanı büyük bir gururla doldurdunuz. Eminim ki hayatınız boyunca bütün sevdiklerinize bu anınızı anlatacaksınız. Diyeceksiniz ki ben 100.yılda oradaydım, yüz yıl sonra Atam ile aynı sulardaydım ve 19 Mayıs bağımsızlık ruhunu bir kez daha yaşadım.

Sevgili yelkenciler; 19 Mayıs bağımsızlık ruhu şu demek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkımızın desteğini alarak bütün dünyaya kafa tutması demek.

Bu 1919 yılında savaşarak oldu ama bugün dünyaya kafa tutmak sporumuzda, sanatımızda, akademik hayatımızda, bilimimizde, bayrağımızı göklere çıkararak oluyor. Dolayısıyla sizlerin sayenizde bizim içimizde yeşerttiğimiz ümitlerle biz yarınlara güvenle bakmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kazanan yelkencilere ödülleri takdim edildi. Optimist Genel kategorisinde İstanbul Yelken Kulübü’nden Yiğit Özbaşoğlu birinci oldu. Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Can Ertürk ikinci, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ege Erdemli üçüncü, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Fahrican Tatlıcan dördüncü, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ateş Varol beşinci sırayı aldı. Optimist Kızlar kategorisinde Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Medine Havva Tatlıcan birinciliği elde ederken Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Dilay Balaban ikinci ve Fethiye Belediyespor Yelken Şubesi’nden Kumsal Ulaş üçüncü oldu.

Optimist Junior Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ali Poyraz Özdemir birinci sırayı alırken Foça Yelken İhtisas Kulübü’nden Mert Doğan ikinci, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Irmak Süvari üçüncü, Sinop Karadeniz Yelken Kulübü’nden Tekin Bal dördüncü ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Defne Isabel Ramirez Zambrano beşinci oldu. Optimist Junior Kızlar kategorisinde ise Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Irmak Süvari birinciliği elde ederken Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Defne Isabel Ramirez Zambrano ikinci ve Büyükçekmece Yelken Kulübü’nden İdil Şahin yarışları üçüncü sırada tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sebamed
Sonraki Haber Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi'nde pul sergisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?