Twitter Fenomenleri, Ban Operasyonuyla Binlerce Takipçi Kaybedecek

19
2
1
1
0
Sahte hesaplar ve spam botlara karşı savaş açan Twitter, temizlik sonrasında fenomenlerin ve ünlülerin takipçi sayılarında gözle görülür bir düşüş olabileceğini belirtti.

Sahte hesapları temizlemeye ve otomatik spam botlarla mücadele etmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak Twitter, tüm kullanıcıların diğer kullanıcıların takipçilerinin sayılarına göre kilitli hesaplarını kaldıracağını duyurdu. Politika, Perşembe gününden itibaren yürürlüğe girecek ve şirkete göre güven oluşturmak ve platformda sağlıklı bir şekilde konuşmayı teşvik etmek için süregelen küresel çabalarında olduça yardımcı olacaktır.

Yeni politikanın etkilerinden biri sonrası çoğu hesap için sadece dört veya daha az takipçi kaybı yaşanacak olsa da bazı kullanıcıların takipçi sayısında hafif bir düşüş görülecek. Daha büyük takipçi sayılarına sahip olan kullanıcıların, yani ünlüler ve Twitter fenomenlerinin daha önemli bir düşüş yaşayacağı belirtildi. Ayrıca Twitter'ın yaptığı açıklamada, hesapların düzenli olarak gözden geçirmeyi planlandığı ifade edildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Takipçilerin sayısını yapay olarak artırmak için takipçi ve sahte hesapların satın alımını teşvik etmek istemiyoruz. Çünkü bu, bir kişinin platformdaki etkisi için doğru bir ölçü değildir. Bunun gerçekten önemli ve anlamlı bir metrik olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kullanıcıların hesaplarını takip eden kullanıcılarla etkileşime girdiklerinden emin olmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

The New York Times'a göre ise yapılacak olan eylem, ünlülerin ve sosyal medya fenomenlerinin, milyonlarca takipçisini kaybetmelerine neden olabilir çünkü bunların birçoğu, takipçileri arasında çok sayıda bot bulundurmaktadır. Bu durumda tüm bu hesapların kaldırılması, Twitter'daki toplam takipçi sayısında yaklaşık yüzde 6 oranında bir azalmaya neden olacaktır. 

Bu yılın başlarında düzenlenen bir rapora göre birçok fenomen ve ünlü kişi, sponsorlardan daha yüksek reklam gelirleri elde etmek için bot hesapları satın almakta. Skandalın merkezinde, sosyal medya kullanıcılarına sahte takipçileri satacağına inanılan ABD merkezli bir şirket olan Devumi adında bir şirket vardı. Olayın ortaya çıkmasının ardından New York Başsavcısı Eric Schneiderman, şirket hakkında bir soruşturma başlattı ve ABD Kongresi de Federal Ticaret Komisyonu'nun konuya müdahale etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Kaynak : https://beebom.com/celebrity-accounts-will-lose-millions-of-fake-followers-in-latest-twitter-purge/
19
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
1
1
0