Kısa adı TVİT olan Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu tarafından bölgede görev yapan basın mensuplarına, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kahvaltı programı düzenlendi.


 
Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Beldesi Yakamoz Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda TVİT üyeleri İslamoğlu Gıda sahiplerinden Murat İslam, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Vakfıkebir’in en büyük sanayicilerinden ve dünyanın 65 ülkesine ihracat yapan CEMSAN-VEİTO sahiplerinden Cemil Albayrak, Vestel Bayii ve Vakfıkebir AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir’de mutfak ve mobilya sektöründe markalaşan Alış Mobilya Yaşar Alış, Garipler A.Ş.’nin Hayrullah Garip, LASSA VE BRİDGESTONE Bayii Recep Bayraktar, KEBİR SÜT ve KEBİR BETON’ UN Yasin Karadeniz, Özdağ Zeytinciliğin Bilal İslam, Avukat Gürbüz Kamburoğlu ve Gürdal Petrol Ofisi’nin Alper Gürdal hazır bulundular.
 
 

Kahvaltıya Trabzon Valiliği emekli basın müşaviri Salih Özkan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın, İskefiye Haber İmtiyaz sahibi Nurettin Kobya Akıntürk, Vakfıkebir Gazete Editörü Mehmet Bülent Alp, Radyo ve TV Spor yorumcusu Hasan Bahadır ve Büyüklimanexpress Editörü Ziya Fidaye katıldılar.


 
TVİT Topluluğu adına bir konuşma yapan Vakfıkebirli işadamı Murat İslamoğlu, 2013 yılından beri beraber olduklarının altını çizerek, “Bu birlikteliğimiz daha sonra 2014 yılında bir kurumsal kimlik kazanmak için belirlediğimiz isimler üzerinden TVİT’e Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu diye karar verdik. Daha sonra kendi içimizde oluşturmuş olduğumuz görev dağılımıyla her Cumartesi günü kahvaltımızı yapıyoruz. 2013 yılından beri kahvaltılara katılım en yüksek seviyededir. Çünkü hepimiz katılmak zorundayız ve mazeret kabul etmiyoruz. Ayrıca yılsonunda karne notu gibi değerlendirme yapıyoruz. Bu değerlendirmelerin sonucunda ödül ve cezalarımız da vardır. Ama genel olarak herkes bu kahvaltılara gönüllü olarak iştirak etmektedir. Bu birlikteliğimiz hiç bir siyaset, çıkar ve menfaat üzerine kurulmamıştır. Tamamen İş hayatımızın yoğunluğundan hafta sonu iki saat uzaklaşmak, daha çok sosyalleşmeyi amaçlıyor. Kahvaltılarda aldığımız kararlar doğrultusunda gelecek haftanın programlarını yapmaya çalışıyoruz. Mesela bu haftaki Gazeteciler Günü programını Ahmet Kamburoğlu Bey organize etti ve birlikteyiz. Bu hassasiyeti gösteren çok değerli arkadaşlarıma ve katılımınız için onlar adına teşekkür etmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız Vakfıkebir’de gerçekten sayılı iş adamları, işlerinde gerçekten çok başarılı, hepsi bir birinden değerli, hepsi benden daha iyi konuşma yeteneğine sahip ama beni öne çıkardılar, sağ olsunlar” dedi ve TVİT Topluluğu üyelerini basın mensuplarına tanıttı.

 
Kahvaltıya damga vuran basın mensuplarından biri ise emekli bir bürokrat olan Salih Özkan oldu. Basın mensupları adına konuşan Salih Özkan, “Benim için zor olmasına rağmen TVİT’in bu davetine katılmak zorunluluğunu hissettim. Çünkü ülkemizin sizin gibi iş adamlarına, gençlere, geleceğimizi, ekonomimizi dizayn edecek olan sizlere ihtiyacımız var. Bu bağlamda sizlerin yanında olmak bana büyük mutluluk verdi. Üretimi sizler yapacaksınız, bizler de kamuoyuna tanıtacağız. Geleceğimizi siz tayin edeceksiniz” dedi.
Kahvaltı masasında çok israf gördüğünü de dile getiren Özkan, haklı olarak işletme sahibini uyardı ve toplantılarla ilgili masa düzenlemesi konusunda bilgiler verdi.