25 Haziran 2019 00:19

Tuzla tersane işçileri: Birleşerek örgütlü mücadelemizi büyütelim

Tuzla tersanesi işçileriyle İstanbul seçimini konuştuk. İşçiler işyerinde sadece Ekrem İmamoğlu'nun konuşulduğunu, ilk seçimde İmamoğlu'nun hakkının yendiğinin düşünüldüğünü anlattı.


Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ali DOĞAN
İstanbul

Seçim sonuçlarını Tuzla tersane işçileriyle konuştuk. Seçimde hakkı gasbedilenin kazandığını anlatan işçiler, birleşerek örgütlü mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Tuzla tersanesinde çalışan bir işçi, işyerinde sadece Ekrem İmamoğlu’nun konuşulduğunu, kimsenin Cumhur İttifakı ve Adayı Binali Yıldırım’ı konuşmadığını söyledi. Tanıdığı iki AKP’li işçi olduğunu ve birinin 31 Mart sonrası İmamoğlu’nun hakkının gasbedildiğini düşündüğünü anlatan işçi “İkinci seçimde kendilerini halkın gözünde bayağı bir düşürdüler” dedi.

Hemen arkasından ustabaşı söz aldı. Seçimin ardından toplumun değişeceğine ve gelişeceğine inandığını dile getiren ustabaşı, “İnsanları aptal yerine koymaları terörle mücadele, FETÖ, beka söylemleri tutmadı. Asıl dertleri kendi bekaları” dedi.

Bir diğer ustabaşı ise “Beka sorunu var ne diye Öcalan’ın mesajını ortaya çıkartıyorlar. Selahattin Demirtaş ne için içeride, suçu ne? Kürdistan terimini kullanmış o zaman Yıldırım da yargılanacak. 10 gün önce Diyarbakır’da Kürdistan dedi. Halkı aptal yerine koyuyorlar. İçeride ve dışarıdaki sıkışmışlığı kutuplaştırıcı siyaset diliyle ve baskılarla önlemeye çalışan tek adam rejimi kendi ayağına bir kez daha sıktı. Biz işçiler emekçiler birleşerek örgütlü mücadelemizi büyütelim, haklarımıza sahip çıkalım.”

Kenan Kara sözlerine “Çok mutluyum yıllarda sonra bir seçim kazandık” diyerek başladı. Kibirli insanların kaybettiğini bu nedenle insanların yüzünün güldüğünü anlatan Kara, “Hak, hukuk, adalet diye mücadele eden İstanbul’un işçileri, emekçileri moral buldu” dedi.

Seçimde haklı olanın kazandığını dile getiren bir başka tersane işçisi “Bugüne kadar hep ben kazanırım diyen iktidar kaybetti ve bunu başaran halk oldu, yani biz olduk. İşsiz kalan yoksul olan insanlar var. Bunlar AKP’ye oy vermedi. Ben de vermedim ve sonuç çok iyi oldu” dedi.

Kazım Telli de “Sonuç çok iyi oldu. Bakın insanların yüzü gülüyor. Aylardır ha seçim ha seçim... Geçim diyen yok. Her şey ateş pahası şimdi de biraz geçimi konuşalım. İnsanlar ne yer ne içer nasıl geçinir bunu konuşmayanlar seçimi kaybetti” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Liman ve depo işçileri: Seçimi işçinin taleplerine kulak tıkayanlar kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP’den erken seçim açıklaması: Seçimsiz 4 yıl önemli bir fırsat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa