DOLAR

32,4531$% 0.25

EURO

34,6009% 0.24

GRAM ALTIN

2.482,70%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%-5,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2052227฿%-0.65801

ETHEREUM

100235Ξ%1.0617

a

TUZLA TEK YÜREK OLDU KADINA ŞİDDETE HAYIR DEDİ

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne, Tuzla Belediyesi “Mutluluk Elinde Öfkene Yenilme” Başlığı İle Çeşitli Etkinliklerle Dikkat Çekti.

Sevgi, Şefkat ve Merhamet Duygusu İle Sadece Kadına Değil Her Canlıya Karşı Şiddete Dur Demek İçin Yapılan Yürüyüş ve Etkinlikler Vatandaşlar Tarafından İlgiyle Karşılandı.

Tuzla Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne, “Mutluluk Elinde Öfkene Yenilme” Başlığı İle Çeşitli Etkinliklerle Dikkat Çekti.

Dünyanın Farklı Köşelerinde Ne Yazık Ki Farklı Boyutlarla Hala Varlığını Sürdüren Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek Adına Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Tarafından Sürdürülen Etkinliklerin Son Gününde Günün Önemine Dikkat Çekmek Adına Yürüyüş Sonunda Basın Açıklaması Yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Tuzlalı Vatandaşların Katılımı İle Başlayan Yürüyüş, Yapılan Basın Açıklamaları İle Devam Etti.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça Yapmış Olduğu Konuşmada, ”Çocuğa, Kadına, Erkeğe, Duyguya, Hayvana, Doğaya Şiddete Hayır. Evde, İş Yerinde, Okulda, Sokakta, Yeryüzünde, Gökyüzünde Şiddete Hayır. Şiddetin Her Türlüsüne Hayır Diyorum. Tüzelde Kadına Yönelik Ama Genelde Her Türlü Şiddete Hayır Sloganı İle Yapmış Olduğumuz Bu Yürüyüşü Önemsiyorum. Şiddetsiz Bir Dünya Temennisi İle Tüm Katılımcılara Sevgi ve Saygılarımı Sunuyorum” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Şiddet, Cehaletin Bir Ürünüdür. Bilginin, Eğitimin Olmadığı Yerde Mutlaka Şiddet Vardır. Çok Kıymetli Olan Kadınların, Hayatın Hiçbir Anında Şiddet Mağduru Olmalarına Asla İzin Verilmemelidir. Bu Konu İle İlgili Hassasiyetlerinden Dolayı Sivil Toplum Örgütlerimize, Bu Programı Düzenleyenlere Teşekkür Ediyorum. Bu Hasiyetimizi Sonuna Kadar Sürdüreceğiz. Katılanlara Çok Teşekkür Ediyor, Şiddetsiz Bir Hayat Diliyorum” Dedi.

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü İle İlgili Projelere Destek Veren Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı Konuşmasında “Bu Tür Farkındalıkları Önemsiyoruz. Bütün Başarılar Toplumsal Birlik ve Beraberliğin Ardından Gelir. Toplumumuzda Son Yıllarda Her Türlü Şiddete Karşı Bir Farkındalık Oluştu. Toplumun Mimarı Kadınlardır. Kadınlarımız Hem Bu Farkındalığı Arttırarak Sürdürebilirse Hem de Yetiştirdiğimiz Çocukları Bu Konuya Duyarlı Yetiştirirse Biz Bu Şiddet Sorununu Aşarız. Şiddete Karşı Yapılan Yürüyüşleri, Konuşmaları, Etkinlikleri Önemsiyoruz. Toplumun Bu Konuda Farkındalığını Yükselterek Bu Gerçeği Değiştireceğimizi Düşünüyorum” Dedi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak “Kadına Yönelik, Doğaya Yönelik, İnsana Yönelik, Tüm Canlılara Karşı Yapılan Şiddete Karşıyız. Biz Bu Konuyu Bir Güne Sığdırmıyoruz. Okullar da Evlerde Eğitim Vererek Bu Sorunu Aşmaya Çalışıyoruz. Bu Süreç Ailede Başlıyor. Sorunların Çözüme Kavuşması İçin Şiddet Değil, Sevgi Lazım Diyoruz” Dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aileyi Güçlendirme Komisyonu Sorumlusu Nazmiye Kahraman “Bizler Eşinden Şiddet Görmüş, Eşi Cezaevinde Olan Kadınlarımıza Destek Olmak İçin Bu Tarz Projelerde Bulunuyoruz. Çalışmalarımıza Sevgi Yaşatır Diyerek Başladık. Ailenin Temelinde Şiddet Yerine Sevgi Olursa Bu Döngü Asırlar Boyunca Devam Eder. Bizler Sevgiyi Destekliyoruz. Tüm Kadınlarımız, Tüm İnsanlarımız ve Canlılarımız Şiddetsiz Bir Hayat Geçirir Diye Temenni Ediyorum ”Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TARİH YAZAN KIBRIS KAHRAMANLARINA MADALYA VE BERATI TÖRENLE VERİLDİ

HIZLI YORUM YAP