TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen "Samsun 3. Gıda Fuarı" kapılarını açmaya hazırlanıyor. Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden olan gıda sektörü; üretim değeri, istihdama sağladığı katkı ve ihracat performansı bakımından ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Samsun, 22-25 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜYAP Samsun 3. Gıda Fuarı'nda, gıda sektörünün temsilcilerini TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde bir araya getiriyor.
TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, 22-25 Kasım'da gerçekleşecek Samsun 3. Gıda Fuarı hakkında özel açıklamalarda bulundu.

HEDEF YENİ PAZARLAR

Samsun 3. Gıda Fuarı'nın Anadolu'daki tek gıda ihtisas fuarı olma özelliğini taşıdığını belirten Oğuzhan Çamaş, ''TÜYAP olarak Anadolu'da sadece Samsun'da Gıda İhtisas Fuarı yapıyoruz. Fuarımızda, gıda fabrikaları, büyük toptancılar, büyük distribütörler stant açıyor. Hedef kitle toplu tüketim noktaları ve toptan mal almak isteyen firmalardır. Amacımız, firmaların toptan alım satım yapmalarını, yeni firmaların yeni ürünlerle ve teknolojilerle buluşmalarını ve fabrikaların yeni pazarlara ulaşmasını sağlamaktır'' dedi.

PROFESYONEL BİR İHTİSAS FUARI

Fuarın tam bir profesyonel ihtisas fuarı olacağını belirten Çamaş, 'Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda katılımcı firmalar ile birlikte kol kola verdik. Bu yıl daha güzel bir fuar olacak. Fuarımızın ulusallaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız fuarın sadece sayı ve metre kare olarak büyümesi değil. Nitelik olarak da büyümesidir. Ulusallaşmadan sonra, uluslararası olmak için çalışacağız. Uzun ve meşakkatli bu yolda da emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum' diye konuştu.

EDT VE HOREKA FUARI

Fuarın aynı zamanda gıda teknolojileri yönü olduğunu da sözlerine ekleyen Çamaş, 'Bu fuar aslında ev dışı tüketim (EDT) ve otel, restoran ve kafeterya yani HOREKA ekipmanlarının da yer aldığı bir fuardır. Endüstriyel mutfak, otel ve kafeteryaların masa üstü ekipmanları dediğimiz tabaklar, çatal-bıçaklar, tuzluklar gibi ürünler ve hijyen ekipmanları satışını gerçekleştiren firmalar fuarda yerini alıyor. Bu da tam bir ihtisas fuarı olduğumuzu kanıtlıyor' dedi.

AŞÇILARDAN GÖSTERİ

Fuarın bir de eğitim yönü olduğunu kaydeden Çamaş, 'Fuarda madalyalı aşçılar, genç aşçılara workshoplar düzenliyor. Ayrıca büyük otel, büyük restoran, fast food zincirlerinin aşçı başlarını ve Aşçılar Federasyonu'nu çağırdık. Değerli aşçılar gösteri ve sunumlar yapacaklar" ifadelerini kullandı.

STANT AÇANLAR ÇOK MEMNUN

Çamaş, ''Geçtiğimiz yıl yaptığımız anketlerin sonuçlarına göre katılımcı firmaların yüzde 91 oranında memnun olduklarını gördük. Firmalarımızın yurtiçi ve yurtdışı yeni pazarlara ulaştıklarını öğrendik. Geçen sene fuara katılan firmaların çoğu bu sene de fuarda yerlerini alacak. Bu anlamda çok mutluyuz' sözlerini kaydetti.

GİRİŞ ÜCRETSİZ

Girişin ücretsiz olduğu 'Samsun 3. Gıda İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı' 22-24 Kasım 2018 tarihleri arasında 10.00- 20.00, 25 Kasım 2018 günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.
Fuar hakkında daha detaylı bilgi için www.gidafuarisamsun.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


(zs)