Tutuklandı...

Tutuklandı...

Tutuklandı...

 

Zonguldakın Ereğli ilçesine bağlı Dağlıca köyünde 10 kişinin öldüğü ve 19 kişinin de yaralandığı kazada midibüs sürücüsü Erdem Aktan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma cezaevine gönderildi.

Ereğliye bağlı Yalnızçam köyü çıkışı Serdaroğlu mevkisinde Erdem Aktan idaresindeki 34 FK 5259 plakalı midibüs Ali Kaman idaresinde ki 67 LU 178 plakalı hafif ticari kamyonet ile çarpışmış ve kazada midibüsün yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanması ile 10 kişi hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.

Olay sonrasında midibüs ile çarpışan hafif ticari kamyonet sürücüsü Ali Kaman göz altına alınmış, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

MİDİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Kazada yaralanan midibüs sürücüsü Erdem Aktan tedavisinin tamamlanmasının ardından Jandarma karakolunda ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Erdem Aktan ifadesinde aracın freninin tutmadığını, sağ şeride dönüş yaptığında kayalıklara ve karşı şeritten gelen araca çarpmamak sola kırdığını, hafif ticari kamyonet ile çarpıştıktan sonra çalılıklara yöneldiğini ve yolun kenarında uçurum olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Bilirkişi heyeti tarafından da incelenen araçta fren tertibatında her hangi bir kusur bulunmadığı öğrenilirken, Erdem Aktan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma Ceza evine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER