19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tutuklanan Rus anamuhalefet liderine hapis cezası

Putin'in tek ciddi rakibi olarak anılan Rus anamuhalefet lideri Alexei Navalny, pazar günü düzenlenen yolsuzluk karşıtı mitingde yüzlerce protestocuyla birlikte yaka paça gözaltına alınmasının ardından bugün hakim karşısına çıkarıldı. Navalny, 15 gün hapis cezası aldı.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Tutuklanan Rus anamuhalefet liderine hapis cezası

Rusya'nın başkenti Moskova'da binlerce protestocuyla birlikte hükümet karşıtı yolsuzluk protestolarında bulunan anamuhalefet lider Alexei Navalny, yaka paça gözaltına alındı.

Navalny'nin gözaltına alınmasının ardından bindiği polis minibüsünün etrafını saran yüzlerce destekçisine seslenen Navalny, öfkeli kalabalıktan kendisini bırakıp meydanda gösteriye devam etmelerini istedi.

HÜKÜMETE MEYDAN OKUDU

Bugün yargılanmak üzere başkent Moskova’da bir mahkemeye getirilen Navalny’nin nakli sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

 

Muhalif lider, duruşma öncesi Twitter hesabından, “Bizim de onları mahkemeye çıkaracağımız zaman gelecek ancak o zaman adil olacak” ifadeleri ile Kremlin’e göndermede bulundu.

KREMLİN: GÖSTERİLER PROVOKASYON

Hafta sonunda başkent Moskova ve St. Petersburg dahil ülke genelinde on binlerce kişinin katılımı ile yolsuzluk karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise pazar günkü gösteriler provokasyon olarak nitelendirildi.

Sık sık Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dimitri Medvedev’i eleştiren Navalny, Moskova’da bir metro durağının yanında gözaltına alınmıştı.

YÜZLERCE PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI

Bu arada ülke genelinde düzenlenen gösteriler sırasında polise göre 500, insan hakları örgütlerine göre ise bin protestocu gözaltına alındı.

Avrupa Birliği ve ABD gözaltıları kınarken eylemcilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

HAPİS CEZASI ALDI

Rus muhalefet lideri Alexei Navalny, protesto sırasında polis emirlerine direnmekten 15 gün hapis cezası aldı.