Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İstanbul Asya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Bilir ve seyahat acenteleri temsilcilerini UNESCO listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde ağırladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İstanbul Asya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Bilir ve 13 seyahat acente temsilcisi, Kahramanmaraş Valiliği'nin Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesi, Andırın'daki Başkonuş Yaylası ve Onikişubat'taki Döngel Mağarasının turizm haritasına dahil edilmesi kapsamında başlatılan çalışma kapsamında Afşin'i ziyaret etti.

Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin, Kahramanmaraş ve Türkiye'de tarihi ve turizm değeri açısından önemli bir yeri olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, "Afşin'deki Eshab-ı Kehf, Semavi kitaplarda yeri olan, Kuran'da zikredilen ve mağara arkadaşlarının olayının vuku bulduğu inanılmaz bir değer" dedi.

Eshab-ı Kehf'in tanıtılması için çalışmaların olduğunu söylen Küçükdağlı, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız, valiliğimiz ve Afşin Belediyemizle birlikte kültür ve turizm değerlerimizden biri olan Esahab-ı Kehf'in daha iyi tanıtılması için çalışmalarımız var. Turizm Haftası kapsamında ilimizin çok önemli değerlerini gündeme taşımak amacıyla 800'de fazla acenteye hitap eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Asya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Bilir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seyahat acentelerini Kahramanmaraş'a davet ettik. Onikişubat'ta bulunan Döngel Mağaralarını, Andırın'daki Başkanuş Yaylasını ve Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret ederek önemli değerlerimizi tanıtıyoruz." açıklamasında bulundu.

TÜRSAB acentelerinin yüzde 60'tan fazlasının Anadolu'da kültür turlarına hitap ettiğine değinen, Küçükdağlı, Kahramanmaraş'ta Turizm Haftasıyla nedeniyle seyahat TÜRSAB acentelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Sabiha Gökçen Hava Limanından Kahramanmaraş'a uçuş başlatılması için acente temsilcilerinin görüş bildirdiklerini söyledi.

Küçükdağlı, " Acente temsilcilerimiz önemli bir konuda bizlerden istekte bulundu. Kahramanmaraş olarak, İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanından Anadolu'ya çok fazla yoğunluk varsa bizlerde kentimize misafirlerimizi bekliyorsak İnşallah Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak, Kahramanmaraş milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızın desteğiyle gündeme taşıyacağız. Atatürk Hava Limanından olduğu gibi Sabiha Gökçen Hava Limanından da Kahramanmaraş'a uçuş sayısının artırılması çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

1600 yıldır ayakta duran Eshab-ı Kehf'in dünyaya tanıtılması için her fırsatı değerlendiklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, "Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Asya Bölge Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ali Bilir, yönetim kurulu üyeleri ve seyahat acenteleri temsilcileri Afşin'e gelerek UNESCO listesinde bulunan Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettiler. Kahramanmaraş ve Afşin üzerinde bir gezi güzergahı düşünülmesi bizim için çok önemli. Bu olay, buranın hem tanıtımı hem de ilçeye turizm geliri açısından katkı sağlayacak. " açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf'i tarih ve kültür turizmine hazırladıklarını belirten Güven, " Afşin Belediyesi olarak DOĞAKA destekli Eshab-ı Kehf için yaptığımız sona ermek üzere. Ziyarete gelen acente temsilcilerimize bu projenin ürünlerini göstermek imkanını yakalamış olduk. Kahramanmaraş ve Afşin turizm gelirinden hak ettiği payı alır. Çünkü bölgemiz turizme sunacağı değerleri fazla olan bir konumdayız. Afşin olarak Eshab-ı Kehf'in manevi havasını tüm dünyaya duyuracağız, onlarında faydalanmasını sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından ziyarete gelen TÜRSAB üyeleri Afşin'in yöresel yemeklerinin tadına baktılar ve ardından Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç, Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında bilgi vererek tarihi mekanı gezdirdi.

Programa Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Editör: Haber Merkezi