1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TÜRKVET kayıt sistemi duyurusu
TÜRKVET kayıt sistemi duyurusu

TÜRKVET kayıt sistemi duyurusu

Hayvancılık Bilgi Sistemi çatısı altında yer alan TÜRKVET ve Veteriner Bilgi Sisteminin kullanımı ve eksikliklerinin giderilmesi amacı ile Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir basın duyurusu yayınlandı.

A+A-

Yayınlanan basın duyurusunda; Ülkemizde sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanlar küpelenerek Türkvet’te kayıt altına alınmakta, mevcut kayıt sistemi vasıtasıyla hayvanların hareketleri ve hastalıklarının izlenebileceği duyuruldu.

Ayrıca, duyuruda; “Hayvanların; doğum tarihi, ırkı ve cinsiyeti bilgilerinin doğru olarak kaydedilmesi için vatandaşlarımızın ve yetiştiricilerimizin yukarıda belirtilen web sayfasını kullanmaları gerekmektedir.” hatırlatması yapıldı.

Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası hazırlanarak kullanıma açılmış olup, söz konusu adresten hayvanın küpe numarası girilerek hayvan bilgileri sorgulanabilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.