Türköz, ‘Evde Bakım Hizmeti’ Alan Aileyi Ziyaret Etti

Türköz, ‘Evde Bakım Hizmeti’ Alan Aileyi Ziyaret Etti

Yayın: 25.02.2021 17:12
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Evde Bakım Hizmeti’ alan aileyi evinde ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Türköz’e Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ve Aşı Koordinatörü Dr.Didem Ekiz ve sağlık çalışanları eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Kaymakam Türköz; “ Bugün sağlık çalışanlarımızla birlikte Evde Bakım Hizmeti alan vatandaşımızı ziyaret ettik. Elimizde ki verilere göre 2020 yılında Safranbolu Devlet Hastanesi’ne ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz toplamda 2624 ziyaret gerçekleştirdiler. 2021 yılında da 375 ziyaretle tüm yaş gruplarını kapsayan evde bakım ve aşılama hizmetleri devam ediyor. Devletimiz büyük. Sağlık çalışanlarımız pandemi döneminde özverili çalışmalarıyla tüm vatandaşlarımız tarafından destek görmeye devam ediyor. Bizde bu ziyaretlerle vatandaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor ve ihtiyaçlarına ivedi bir şekilde cevap vermeye gayret ediyoruz. Ben misafirperverliklerinden dolayı ailemize teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”