TÜRKMENELİ BAĞIMSIZ TÜRK CUMHURİYETİ KURULMALIDIR

TÜRKMENELİ BAĞIMSIZ TÜRK CUMHURİYETİ KURULMALIDIR

Türkiye güvenliğini sağlama adına başlatmış olduğu Afrin harekatında tüm kalplerimiz Mehmetçik için atıyor, dualarımız devletimizin ve ordumuzun muzafferiyeti içindir. Türkiye önündeki engelleri tarihi misyonuna sahip çıkarak halledecek, aydınlık günler inşallah Türkiye’nin olacaktır.
Gazi Türk milleti yek vücut olmuş; Kahraman Türk ordusu ve Cundullah (Allah’ın askeri) olan Mehmetçiğimiz asırlık Türk yurtlarında terörün kökünü kazımak üzere Afrin Zeytindalı harekâtını büyük bir başarıyla sürdürmektedir.
Allah Gazi milletimizi ve şanlı ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.
Ordumuzun cephede kazandığı zaferin milli bir politika ile taçlandırılması bir zarurettir. Bir milli politika eğer bir milletin tarihi haklarını savunabiliyor ve geri alabiliyorsa ancak milli politika olur. Halep, Musul, Süleymaniye ve Kerkük asırlardır Türk yurdudur, bu illerden ayrı ayrı bahsedilemez. Bu meselenin adı “Milli Türkeli davasıdır.” Misak-i Milli ile ortaya koyduğumuz milli yeminle Türk toprağı olduğu tescillenmiştir. Bu vatan toprakları asıl sahibini bekler…
Kaldı ki Suriye ve Irak’ta 6 milyona yakın Müslüman Türk yaşamaktadır. Buralar asırlardır Türk yurdudur ve buraların adı “Türkmeneli”dir.
Bugün iktidara düşen görev Milli Politika uygulayarak "Türkmeneli Türk Cumhuriyetinin" kurulmasını gerçekleştirmektir.
Türkiye’yi yönetenler kahraman Mehmetçiğimizin savaş meydanlarında kazandığı zaferleri iç politika malzemesi asla yapmamalıdır. Türkler, kendi coğrafyalarında mazlum olan; aşağılanan, horlanan ıstıraplar içinde kıvranan durumundan kurtulmalıdır.
Yine milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemlerde tüm kurum, kuruluş siyasiler ve fertler olarak Milli birlik ve bütünlüğümüzü zedeleyici, dışlayıcı konuşmalar ve hareketler asla yapılmamalıdır. Bu konuda iktidar ve muhalefeti daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.
Millet Partisi Misakı Milli Yeminimiz olan asırlık Türk yurtlarının ve Türkmeneli'nin varlık ve hürriyetinin takipçisi olmaya devam edecektir. Büyük bir medeniyetin tarihin mirasçıları olan bizlerin kozasından çıkma vakti gelmiştir. Mazlumlar, ülkeler, milletler Türk ün kutlu sancağını hasretle bekliyor. Selam Türkün sancağına….
Yaşasın Gazi Türk Milleti!
Yaşasın Kahraman Türk Ordusu!
Yaşasın Cundullah olan Mehmetçiğimiz!
Yaşasın "Bağımsız Türkmeneli Türk Cumhuriyeti!

 

Rıfat YILMAZ
Millet Partisi Samsun İl Başkanı
ve MKYK Üyesi

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER