Türkmen Kurban Bayramını kutladı!..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Kurban Bayramını kutladı

Türkmen Kurban Bayramını kutladı!..

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Türkmen mesajında şu görüşlere yer verdi; “Kurban Bayramının, idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Bizim insanımız, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduğunu komşularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaşmanın sevincini yaşarken; tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle istiyoruz. 
Bizim kültürümüzde, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. ‘Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşmak duygularını yaşadığımız bir zaman dilimindeyiz. Bu bayram dolayısıyla yakaladığımız kardeşlik duygularımızı hayatın tamamına yaydığımızda, daha yaşanabilir ortam oluşacaktır. 
Dini bayramlar, insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarına imkan sağlayan müstesna günleri ifade eder. Bu günlerde, bayramın manasına uygun bir biçimde davranmalı, ayrılıkları aşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz 
Mübarek kurban bayramının, işte bu anlayışın, işte bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. 
Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. 
Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2019, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER