Manisa OSB çalışanları için 5 bin 500 konutluk proje

Manisa Organize Sanayi Bölgesi bölge çalışanlarının artan konut ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Yunusemre Belediyesi ve TOKİ’nin işbirliği ile kurulacak OSB Kent’te 5 bin 500 konut inşa edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP

İZMİR - Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Yunusemre Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde Manisa’da 10 bin konutluk yeni bir kent kuruluyor. Yunusemre Belediyesi sınırlarında imar planlarına toplu konut alanı olarak işlenen Akgedik Toplu Konut Alanı ve Gürle Toplu Konut Alanı olmak üzere iki projeden oluşuyor. 5 bin 500 konuttan oluşan ‘Gürle Toplu Konut Alanı’nda inşa edilecek ve ‘OSB Kent’ adı verilecek toplu konut bölgesi daha çok Manisa OSB’de çalışan personelin talebini karşılamak üzere inşa ediliyor.

‘Gürle Toplu Konut Alanı’nın tanıtımı ve projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi için kurulan ‘Gürle ve OSB Kent Ofisi’nin açılış töreni düzenlendi. Törende proje hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Akgedik Toplu Konut Alanı’nın 5 bin 500 konut ve sosyal donatılar, Gürle Toplu Konut Alanı’nın da 5 bin 500 konut ve sosyal donatılar olmak üzere belediye sınırları içinde toplamda 11 bin konutlur yeni bir kent inşa edildiğini belirterek, “Akgedik projesi 750 milyon TL, Gedik projesi de yaklaşık 800 milyon TL olmak üzere yaklaşık 1.5 milyar TL’lik yatırım Yunusemre Belediyesi, TOKİ ve Manisa OSB işbirliği ile Manisa’ya kazandırılıyor” dedi.

Yunusemre yılda 10 bin kişilik göç alıyor

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de, konutları TOKİ’nin üstlendiği yeni kent yapılanmasında planlama işlerini Yunusemre Belediyesi’nin, Gedik Toplu Konut Alanı’nın ana bağlantı yolu, menfez ve köprülerin yapımını da Manisa OSB’nin üstlendiğini açıkladı. Çerçi, “Akgedik- Menemen bağlantı yolu kapsamında yapılacak kamulaştırmaları da belediyemiz üstlendi. Yunusemre yılda yaklaşık 10 bin kişilik göç alıyor. Bölgemizdeki sanayi bölgelerinde 65 bin çalışan var. Sanayi bölgelerindeki dar gelirli çalışanlar için bu konutları inşa ediyoruz” diye konuştu.

Yapılaşmayı sanayi bölgesine yaklaştırmak en mantıklı çözüm oldu

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek 50 yıldır Manisa’ya değer, iş-aş sağlayan Manisa OSB’nin bazı sosyal sorumlulukları da üstlenme gayretinde olduğunu vurgulayarak, “Birkaç yıldır, en temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacına yönelik projeler üzerinde düşünürken imdadımıza TOKİ ve Yunusemre Belediyesi yetişti. Bu tür işler ekip işi. Ya işçiyi sanayiye, ya sanayiyi işçiye yakınlaştıracaksınız. Sanayiyi götüremeyeceğimize göre yapılaşmayı sanayi bölgesine yaklaştırmak en mantıklı çözüm oldu. Bunu yaparken de doğru bir yaklaşımla tepe ve yamaçlara konutlar yapılıyor. 50 bin çalışanımız var. Bu konutlar, Manisa’nın trafik ve kalabalık sorununun kaynağı olarak gösterilen Manisa OSB çalışanları için bisikletle bile işe gidip gelme imkanı sağlıyor” şeklinde konuştu. Manisa OSB olarak bu projeyi çok önemsediklerini vurgulayan Türek, “Bu proje kapsamında 5 yılda 10 bin konuta ulaşmayı hedefl iyoruz. Bu projeye maksimum destek veriyoruz. Ulaşım, bağlantı yolları ve altyapı konularında her türlü desteği veriyoruz. OSB Kent bir model. Çeşitli bölgelerde OSB etrafında gelişen konut projeleri bulunuyor ancak burada ilk kez bir OSB tarafından oluşturulan bir proje olarak Türkiye’ye örnek olarak gösterilmeli” dedi.