Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin dosyası da FETÖ’ye teslim edilmiş!

Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin dosyası da FETÖ’ye teslim edilmiş!

Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin do... Türkiye'den Ebru Karatosun’un haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleriyle ilgili soruşturmada 4 kişinin FETÖ’yle bağlantısı tespit edildi. Savcılık, bu isimlere...

Türkiye'den Ebru Karatosun’un haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleriyle ilgili soruşturmada 4 kişinin FETÖ’yle bağlantısı tespit edildi. Savcılık, bu isimlere örgütün nasıl bir talimat verdiğini araştırıyor.

4 Ağustos 2006’da aracının içerisinde boğazı ve bilekleri kesik bir şekilde ölü bulunan Hüseyin Başbilen’in ailesi darbe girişiminin ardından savcılığa soruşturmanın yeniden yapılması için başvurmuştu. Savcı Hamza Yokuş, ASELSAN’da çalışan 5 mühendisin 2006-2013 arasında şüpheli ölümleriyle ilgili dönemin soruşturmada görev alan isimleri mercek altına aldı. Savcı Yokuş, Başbilen’in ölümüyle ilgili o dönem soruşturmada görev alan olay yeri ekibi, adli tıp uzmanları, bilirkişiler ve polislerin FETÖ’yle bağlantısını tek tek araştırdı. Bu kapsamda sadece Hüseyin Başbilen dosyasında o dönem görev alan 4 kişinin FETÖ’yle bağlantısı tespit edildi.

Bunun üzerine savcılık, 4 ismin örgütten nasıl bir talimat aldığını araştırıyor. FETÖ’yle bağlantısı tespit edilen isimlerden birisinin Başbilen’in intihar mektubunu kendi el yazısıyla yazıp yazmadığını inceleyen kriminal polisin olduğu belirtildi. Ayrıca, bu isimlerin 15 Temmuz’un ardından ihraç edildiği öğrenildi. Savcılık, Başbilen’in ölümünün ardından yapılan soruşturma dosyasını inceledi. Soruşturma dosyasına Başbilen’in benzin aldığı istasyondaki kameralarının görüntülerinin girmemesi dikkat çekiyor. Ayrıca, Başbilen’e ait olan flaş belleğin de Jandarma’da kaybolması ayrı bir şüphe olarak değerlendiriliyor.

SAVCIDAN BYLOCK ÇIKTI
Öte yandan, ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleriyle ilgili soruşturmayı 2011 yılında eski savcı Murat Demir yürütüyordu. 15 Temmuz sonrası meslekten ihraç edilen Demir’in ByLock’u kullandığı tespit edildi.

9 Ekim 2007’de askerliğini yaptığı sırada intihar ettiği iddia edilen ASELSAN’da mühendisi olarak görev yapan Burhanettin Volkan’ın babası Mahmut Volkan’ın savcılığa bir dilekçe verdiği ve oğlunun ölümünün yeniden araştırılmasını talep ettiği bildirildi.

SIR ÖLÜMLER
Art arda intihar ettikleri iddia edilen ASELSAN mühendisleri 4G projeleri, millî uzun menzilli füze ve tank projelerinde çalışıyordu.




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:tele1_567.jpg

"Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin dosyası da FETÖ’ye teslim edilmiş!" haberi, 20 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin dosyası da FETÖ’ye teslim edilmiş! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye’nin konuştuğu 'şüpheli' ölümlerin dosyası da FETÖ’ye teslim edilmiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Gündem Haberleri