131019098
19 Nisan 2024, Cuma

TÜRKİYE'NİN İLK VE EN BÜYÜK İHTİSAS KÜTÜPHANESİ DİKİLİ’DE AÇILDI

19 Nisan 2018, Perşembe 06:42

     


Dikili Belediyesi tarafından, tarihi Çandarlı Kültürevi’nde hizmete sunulan Türkiye'nin ilk ve en büyük ihtisas kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyetin ilanının ardından Anadolu’da gerçekleştirilen en önemli aydınlanma hareketi olarak kabul edilen Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78. yıldönümü sevginin kenti Dikili’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen kutlama programı kapsamında Çandarlı Kültürevi’nde Köy Enstitüleri hakkında yazılan kitap, yüksek lisans ve doktora tezleri ile bilimsel makalelerden oluşan arşivi kapsayan Türkiye'nin ilk ve en büyük ihtisas kütüphanesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninde Kızılçullu Köy Enstitüsü mezunlarından Rıza Yetim de kendi yazdığı eserlerden oluşan kitap setini kütüphane arşivine bağışladı.

İnternet ortamında desteklenecek olan kütüphane Çandarlı Kültürevi’nin ikinci katında yer alıyor. Belleği sayesinde Türkiye’ye ve dünyaya örnek olabilecek bu kütüphane randevu sistemi ile akademik araştırma yapan herkese mesai saatleri içerisinde hizmet verecek.

Dikili Belediyesi Köy Enstitüleri İhtisas Kütüphanesi’nin açılışına Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, CHP’li belediye meclis üyeleri Sunay Yarar, Hakan Başaran ile belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler