TOBB tarafından Yalova'da yapılan 24 derslikli TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları, YTSO ve Garden A.Ş'nin destekleri ile Türkiye'nin ilk proje okulu olarak hizmete girecek. Çiçekçilik üzerine eğitim verecek olan okul yurtdışından da öğrenci kabul edecek.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı bir törende sözü verilen ardından da 2013 yılında Ankara'da dönemin Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekilleri ve dönemin YTSO Başkanı Celal Özel'in katılımı ile protokolü imzalanan 24 derslikli TOBB Kız Meslek Lisesi'nin yapımına başlanmıştı. 2015 yılında binanın arka tarafında yer alan istinat duvarının çatlaması nedeniyle yapımına 1 yıl gibi ara verilen ve sorunun çözülmesi ile birlikte yeniden yapımı sürdürülen bina tamamlandı. Bina içerisinde laboratuarlardan, konferans salonuna kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek fiziki bölümleri inşa edildiği  okulun inşaatı yapan firma tarafından önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devir tesliminin yapılması bekleniyor. 6 milyon 380 bin TL'ye mal olan okulun devir teslimin hemen sonrasında tefrişatına başlanması hedefleniyor.
Yapımına Kız Meslek Lisesi olarak başlanan okulda önemli bir değişikliğe gidilecek. Türkiye'de 5 ilde kurulması hedeflenen proje okullarından bir tanesine dönüştürülecek olan lise Çiçekçilik üzerine eğitim veren Proje okulu olarak ülkede ilk hizmete giren okul olarak tarihe geçecek. Okula ilk etapta Türk öğrencilerin yanısıra Bosna-Hersek'ten gelecek öğrenciler de alınacak. İlerleyen yıllarda ise yurtdışından öğrenci kabul etmeye başlayacak lise kısa sürede uluslararası bir statüye gelecek. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çabaları, YTSO ve Garden  A.Ş'nin destekleriyle hizmete girecek olan okulun ortak protokolüne ise YTSO, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Garden A.Ş imza attı. Protokolün amacı ise şu şekilde özetlendi, "Bu protokolün amacı Yalova Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde öğrenim gören yabancı öğrencilerin mesleki eğitimi ile öğrencilere ülkelerinin ve ülkemizin milli ve manevi değerlerinin kazandırılması için sosyal-kültürel etkinlikler düzenlemek, öğrencileri mesleki açıdan geliştirmek, öğretim programları ve materyalleri hazırlamak ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sağlamaktır"
Türkiye'de ilk kez açılacak olan ve Çiçekçilik üzerine eğitim veren ülkenin ilk proje eğitim kurumu olacak okulu Bursa ilinde açılacak otomotiv proje okulu izleyecek. 

Editör: TE Bilişim